Majoritatea oamenilor a fost la un moment dat la medicul dentist pentru un tratament sau o lucrare dentara. Indiferent ca se face referire la un implant, o punte dentara, o proteza sau doar o plomba, fiecare a simtit sentimentul de multumire fata de propria persoana cand a facut ceva pentru sanatatea sa. Dantura este mai frumoasa, muscatura este mai buna, iar increderea in sine este redobandita, la fel si viata sociala.

Pentru ca se traieste intr-o lume agitata in care nu este timp de nimic, preocuparea pentru propria persoana devine un lux pe care aproape ca nu si-l permite prea multa lume, aleg sa amane momentul in care schimba lucrarile. Poate maine, poate saptamana urmatoare, luna viitoare sau anul viitor sau mai bine dupa ce termina copilul facultatea. Toate acestea sunt scuze obisnuite pe care oricine ajunge sa si le spuna, uneori din confort, uneori din lipsa banilor sau a timpului sau pentru simplul fapt ca nu cosidera sanatatea dintilor lor o prioritate.

Consecintele neinlocuirii unei lucrari dentare vechi sunt insa grave, de la dureri locale, pana la pierderea dintilor si pierderi osoase.

lucrari dentare vechi

De asemenea, apar probleme de masticatie. Nu se mai poate manca alimente tari, ceea ce poate provoca aparitia unor boli gastro-intestinale. Mai mult decat atat, dintii ramasi vor fi suprasolicitati, ceea ce favorizeaza migrarea acestora. Cu cat amanam mai mult punerea unei lucrari dentare ori inlocuirea ei, cu atat aceasta devine mai greu de inlocuit iar riscurile unor complicatii sunt mai mari.

Pacientii trebuie sa inteleaga faptul ca indiferent de calitatea lucrarilor, ele se vor uza in timp. Chiar daca respecta regulile de igiena orala, la o perioada de aproximativ 10 ani, acestea trebuie inlocuite. Plombele au o durata de viata de la 8 la 15 ani. Motivele pentru care acestea pot cadea sunt diverse: scrasnitul din dinti, obturatie prea mare, salivatie abundenta sau fotopolimerizarea insuficienta.

Clinicile dentare ofera pacientilor tot suportul de care acestia au nevoie alaturi de cei mai buni specialisti in domeniu si cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie.