Beneficiile ghimbirului sunt multiple si sunt sustinute de cercetare stiintifica. Ghimbirul este printre cele mai sanatoase si cele mai delicioase condimente. Este incarcat cu nutrienti si compusi bioactivi care au beneficii puternice pentru corpul si creierul uman.

  • Ghimbirul poate reduce durerea si durerile musculare

Ghimbirul s-a dovedit a fi eficient impotriva durerilor musculare induse de exercitii fizice. Intr-un studiu, consumul a 2 grame de ghimbir pe zi, timp de 11 zile, a redus semnificativ durerea musculara la persoanele care efectueaza exercitii fizice. Se crede ca aceste efecte sunt datorate de proprietatile antiinflamatorii.

  • Efectele antiinflamatorii pot ajuta artroza

Osteoartrita este o problema comuna de sanatate. Ea implica degenerarea articulatiilor din corp, ceea ce duce la simptome precum dureri articulare si rigiditate.

Intr-un studiu controlat la 247 de persoane cu osteoartrita a genunchiului, cei care au luat extract de ghimbir au avut mai putina durere si au necesitat mai putine medicamente pentru durere.

  • Ghimbirul poate scadea drastic zaharurile din sange

Aceasta zona de cercetare este relativ noua, dar ghimbirul poate avea proprietati anti-diabetice puternice. Intr-un studiu recent pe 41 de participanti cu diabet zaharat de tip 2, 2 grame de praf de ghimbir pe zi au scazut cu 12% glicemia.

De asemenea, a imbunatatit dramatic HbA1c (un marker pentru nivelul de zahar din sange pe termen lung), ceea ce a dus la o reducere de 10% pe o perioada de 12 saptamani.

  • Ghimbirul poate ajuta la tratarea indigestiei cronice

Indigestia cronica (dispepsie) se caracterizeaza prin durere recurenta si disconfort in partea superioara a stomacului.

  • Se crede ca golirea intarziata a stomacului este un factor important al indigestiei.

Intr-un studiu realizat pe 24 de persoane sanatoase, 1,2 grame de praf de ghimbir inainte de masa au accelerat golirea stomacului cu 50%.

  • Pudra de ghimbir poate reduce semnificativ durerile menstruale

Durerea menstruala ( dismenoreea ) se refera la durerea resimtita in timpul ciclului menstrual al unei femei. Una dintre utilizarile traditionale ale ghimbirului este pentru ameliorarea durerii, inclusiv pentru durerile menstruale.

Intr-un studiu, 150 de femei au luat 1 gram de praf de ghimbir pe zi, pentru primele 3 zile ale menstruatiei. Ghimbirul a reusit sa reduca durerea la fel de eficient ca unele medicamente.