Persoanele cu dizabilitati, cele cu mobilitate redusa si chiar seniorii au nevoie de echipamente medicale speciale, care sa le ofere un plus de independenta si confort. De asemenea, acestea sunt foarte utile si pentru cei care se ocupa de ingrijirea lor.

Un astfel de produs achizitionat foarte des in ultima perioada este si un pat electric spital. Desi in trecut el se putea gasi doar in centrele medicale sau de ingrijire, acum poate fi comandat si pentru ingrijirea la domiciliu.

Pat electric spital – reglaj facil pentru confort si siguranta

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui pat electric de spital este reglajul electric al pozitiei. Acesta permite ajustarea inaltimii patului, a unghiului spatarului, a sectiunii pentru picioare si, in unele cazuri, a sectiunii pentru genunchi. Aceasta functionalitate este importanta pentru:

  • confortul pacientului: pacientii pot gasi pozitia ideala pentru a reduce disconfortul si a imbunatati calitatea somnului,
  • prevenirea escarelor: schimbarea frecventa a pozitiei pacientului ajuta la prevenirea aparitiei escarelor, o problema frecventa in cazul pacientilor imobilizati la pat,
  • facilitarea ingrijirii: personalul medical poate ajusta patul pentru a avea acces facil la pacient si pentru a efectua proceduri medicale in conditii optime,
  • siguranta pacientului: paturile electrice de spital sunt dotate cu bariere laterale care pot fi ridicate pentru a preveni caderile accidentale.

Functii suplimentare pentru ingrijire personalizata

Specialistii de la TesaMedical.ro subliniaza faptul ca paturile electrice de spital ofera o multitudine de functii suplimentare menite sa optimizeze ingrijirea pacientului. Astfel, functiile Trendelenburg si Trendelenburg inversat permit inclinarea patului in unghiuri specifice, vitale in anumite situatii medicale, precum socul sau drenajul pulmonar.

In caz de urgenta, functia de resuscitare cardio-pulmonara  transforma rapid patul intr-o suprafata plana, facilitand manevrele necesare. Monitorizarea greutatii pacientului devine o sarcina simpla datorita cantarului integrat, evitand astfel disconfortul mutarii acestuia.

Pat electric spital | TesaMedical.ro

Pat electric spital

Pentru un plus de confort, paturile sunt dotate cu sistem de iluminat reglabil, util atat pentru personalul medical, cat si pentru pacient.

In concluzie, paturile electrice de spital reprezinta o investitie importanta in ingrijirea pacientilr la domiciliu. Acestea ofera o gama larga de facilitati care contribuie la cresterea confortului, sigurantei si calitatii vietii pacientilor, precum si la eficientizarea procesului de ingrijire.