O baterie auto cu gel reprezinta poate cea mai buna alegere pe care o pot face conducatorii auto. Alegerea unei astfel de baterii nu este o achizitie, ci mai degraba o investitie ce va rezista pana la un deceniu. Acumulatorul auto cu gel este o aparitie relativ recenta pe piata de piese auto, avand un principiu de functionare asemanator cu cel al acumulatoarelor auto cu placa de plumb, cu exceptia continutului electrolitului. Bateriile auto cu gel contin elemente chimice datorita carora electrolitul este mereu in stare gelatinoasa.

Baterie auto cu gel vs. baterie AGM – care este cea mai buna varianta

Bateria auto cu gel are pana la 800 de cicluri de incarcare-descarcare si o durata de viata de 10-12 ani. Acest model are insa si neajunsuri, nu rezista foarte bine la temperaturi scazute, poate produce scurt-circuite si manifesta o sensibilitate la tensiunea de incarcare. Caracteristicile acumulatoarelor AGM sunt la fel ca si cele cu placi cu plumb, cu mentiunea ca in acte se poate indica si nivelul de temperatura la care este recomandata utilizare acestui tip de baterie auto.

Bateriile cu gel sunt o sursa excelenta de energie pentru masini, insa din considerentul unor dezavantaje, nu sunt folosite prea mult la transportul rutier si nici nu sunt prea ieftine. O utilizare incorecta le poate defecta foarte usor, iar repararea bateriei auto cu gel este practic imposibila, numai inlocuirea fiind posibila.

Fiecare conducator auto isi va alege modelul dupa bunul sau plac si dupa caracteristicile pe care le va considera potrivite pentru propria lor masina. Pe internet oferta la baterii auto este foarte mare, de la producatori de renume pe plan international, iar singurul lucru care revine in atributia conducatorilor auto este stabilirea unui buget potrivit acestei alegeri, tinand cont ca acesta va fi recuperat pentru ca investitia nu se va face decat o data la un deceniu, in cazul bateriilor auto cu gel.

Pentru ca piata pieselor auto a avansat foarte mult, iar unele caracteristici sunt demne de luat in calcul pe termen lung, bateriile auto cu gel reprezinta o investitie foarte buna.