Categorii
Sanatate

Ce este tulburarea de consum alimentar admisie/ restrictiva ?

Tulburarea de admisie/ restrictiva a alimentelor (ARFID) este o tulburare de alimentatie caracterizata prin consumul foarte mic de alimente sau evitarea consumului anumitor alimente. Este un diagnostic relativ nou care se extinde asupra categoriei anterioare de diagnosticare a tulburarilor de hranire a bebelusilor, dar este mai putin studiata.

Copiii care au o problema cu hranirea sau mancarea, evita anumite alimente sau nu le consuma in totalitate. Ca rezultat, acestia, nu acumuleaza suficiente calorii sau nutrienti. Acest lucru poate duce la deficiente nutritionale, crestere intarziata si probleme cu cresterea in greutate. In afara de complicatiile de sanatate, copiii care sufera de aceasta afectiune pot avea, de asemenea, dificultati la scoala. Pot avea probleme in a participa la activitati sociale si mentinerea relatiilor cu ceilalti.

Afectiunea apare, de obicei, in copilarie si poate persista la varsta adulta. De exemplu, multi copii refuza sa manance legume sau alimente cu un anumit miros sau consistenta. Cu toate acestea, problemele se pot rezolva de obicei in cateva luni, fara a induce probleme cu cresterea sau dezvoltarea.

Copilul poate avea tulburarea de admisie/ restrictiva ARFID daca:

Tulburarea de admisie/ restrictiva

– problema de alimentatie nu este cauzata de o tulburare digestiva sau de alta afectiune

– problema consumului de alimente nu este cauzata de lipsa de alimente sau de traditiile alimentare

– problema alimentatiei nu este cauzata de o tulburare de alimentatie, cum ar fi bulimia

– copilul nu are curba normala de crestere in greutate

– copilul nu au reusit sa castige in greutate sau a slabit considerabil in ultima luna

In mod normal, trebuie programati o vizita la medic. Tratamentul este necesar pentru a aborda toate aspectele medicale si psihosociale ale acestei afectiuni.

Lasata netratata, afectiunea poate duce la complicatii grave pe termen lung. Este important sa obtineti imediat un diagnostic precis, in cazul in care copilul nu mananca in mod adecvat, dar are o greutate normala pentru varsta lui.

Afectiunea poate fi uneori usoara. Copilul poate sa nu dea semne de malnutritie. Cu toate acestea, este important sa ii spuneti medicului copilului despre obiceiurile alimentare ale copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *