Unul dintre primele lucruri pe care, probabil, le veti face atunci cand vreti sa fiti pe cont propriu este sa inchiriati un apartament. Procesul poate fi un pic intimidant pentru o persoana care inchiriaza pentru prima data. Mai jos va vom arata cativa pasii importanti in gasirea unui apartament, legalitatea contractului de inchiriere, precum si cunoasterea drepturilor de chirias.

Inchirierea unei locuinte potrivite trebuie sa fie in primul rand corespunzatoare nevoilor si bugetului de care dispuneti.

inchirierea unei locuinte

  • Ganditi-va cat de mult va puteti permite si, de asemenea calculati-va venitul lunar. Expertii va recomanda sa cheltuiti numai intre 25% -35% din venit pe chirie. De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca este posibil sa trebuiasca sa platiti pentru costurile utilitatilor apartamentului inchiriat. Deci, va trebui sa va ganditi si la alte costuri.

  • Incercati sa va creati criterii pentru apartamentul ideal. Ce cautati la un apartament? Vreti un singur dormitor? Aveti nevoie de un apartament mare pentru a putea veni cu aparate, inclusiv masina de spalat si uscator? Vreti sa fie aproape de scoala sau de munca? Vrei sa fie la cativa pasi de magazine, cum ar fi supermarket-urile? Notati-va ce va vine in minte. S-ar putea sa nu reusiti sa obtineti totul pe lista de dorinte, acest lucru va contribui cu siguranta la reducerea posibilitatilor.

  • Identificati potentialele apartamente. Cu lista de criterii in mana, intrati online si incepeti cautarea de apartamente. Puteti incepe pur si simplu cautarea prin Google: “apartamente de inchiriat” si veti identifica apartamentele de inchiriat din orasul dorit.

  • Odata ce ati selectat apartamentele in functie de locatie, verificati daca au lucrurile pe care le cautati, adica aparatele, numarul de dormitoare etc. Complexele mari de apartamente au, de obicei, o pagina web unde puteti vedea planurile de etaj, facilitatile pe care le ofera si costul chiriei. Cele mai mici pot avea doar un numar de telefon. Sunati si solicitati informatii despre utilitatile si costurile disponibile.

Este recomandat sa nu va limitati doar cautarea pe Google. Cateva alte surse bune pentru gasirea unor potentiale apartamente sunt ziarele de specialitate pe care le puteti gasi la chioscurile pentru distribuirea presei.