In cazul in care  nu planuiti sa va folositi masina in aceasta iarna, mai ales daca este una luxoasa sau sport, va trebui sa o puneti la “naftalina” pana va veni din nou vremea frumoasa. Insa nu va imaginati ca este suficient sa va parcati autovehiculul intr-un garaj, deoarece acesta trebuie pregatit pentru lunile in care nu va fi folosit, ca sa nu se strice.

In primul rand, garajul unde va sta masina trebuie sa fie sigur si uscat. Daca nu aveti unul propriu, exista destul de multe pe care le puteti inchiria pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Cautati ceva care sa aiba podeaua din ciment si sa nu existe mucegai inauntru.
Inainte de a va lasa masina in noul garaj verificati nivelul de ulei. Daca a ajuns la limita sau este plin de murdarii, schimbati-l. Cel mai important factor atunci cand vine vorba de ulei este numarul de kilometri in care a fost folosit. Majoritatea tipurilor de ulei pot rezista aproximativ 1 an.

De asemenea, faceti o vizita si la o spalatorie auto si curatati vehiculul, atat pe interior cat si pe exterior. Apoi, mergeti la o benzinarie si evacuati apa, umpleti rezervorul de combustibil si adaugati si un stabilizator. Dupa adaugarea stabilizatorului, lasati masina sa mearga timp de aproximativ 5 minute, pentru ca acesta sa intrepatrunda combustibilul. Verificati si nivelul celorlaltor fluide, in special cel al antigelului.

Cauciucuri Second Hand – CauciucAuto.ro

Cauciucuri Second Hand
Si cauciucurile trebuie sa fie in cea mai buna conditie. Verificati presiunea acestora la o vulcanizare, iar daca sunt foarte uzate, gasiti anvelope noi si cauciucuri second hand la cauciucauto.ro.

Pentru o siguranta maxima, puteti scoate bateria si sa o depozitati separat in casa. O puteti pastra intr-o cutie de lemn, insa conectati-o la un dispozitiv de mentinere. Unele masini mai noi au nevoie ca bateria sa fie conectata mereu pentru a pastra memoria computerului de bord, deci nu este obligatoriu mereu sa o scoateti.

Rozatoarele adora sa gaseasca gauri prin care sa intre, deci cel mai bine ar fi sa blocati teava de esapament cu o bila de metal si sa puneti o covertura in interiorul masinii.