In ghimbir sunt foarte multi nutrienti si foarte multe componente bioactive, cu beneficii puternice asupra organismului. Este un ingredient pe care multa lume il adauga in diferite tipuri de mancare ca si condiment, fiind asociat si cu ameliorarea greturilor, etc. Antioxidantii prezenti in ghimbir, sunt in mare parte rezultantii beneficiilor oferite de acesta.

Ghimbirul poate reduce durerile musculare

Ghimbirul s-a dovedit a fi eficient impotriva durerilor musculare induse de exercitii fizice. Intr-un studiu, consumul a 2 grame de ghimbir pe zi, timp de 11 zile, a redus semnificativ durerea musculara la persoanele care efectueaza exercitii fizice.

Ghimbirul nu are un impact imediat, dar poate fi eficient in reducerea progresiei zilnice a durerii musculare. Se crede ca aceste efecte sunt datorate proprietatilor sale antiinflamatorii.

Efectele antiinflamatorii pot ajuta osteoartrita

Osteoartrita este o problema comuna de sanatate. Ea implica degenerarea articulatiilor din corp, ceea ce duce la simptome precum durere articulara si rigiditate. Intr-un studiu cu 247 de persoane cu osteoartrita a genunchiului, cei care au luat extract de ghimbir au avut mai putine dureri si au necesitat mai putine medicamente pentru durere.

Un alt studiu a descoperit ca o combinatie de ghimbir, scortisoara si ulei de susan poate reduce durerea si rigiditatea la pacientii cu osteoartrita – atunci cand sunt aplicate topic.

Ghimbirul poate scadea drastic zaharul din sange si poate imbunatati factorii de risc ai bolilor cardiace

Aceasta zona de cercetare este relativ noua, dar ghimbirul poate avea proprietati anti-diabetice puternice. Intr-un studiu recent facut pe 41 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 – consumul de 2 grame praf de ghimbir pe zi a scazut cu 12% glicemia.

De asemenea, a imbunatatit dramatic HbA1c (un marker pentru nivelul de zahar din sange pe termen lung), ceea ce a dus la o reducere de 10% pe o perioada de 12 saptamani. De asemenea, a existat o reducere de 23% a markerilor pentru lipoproteinele oxidate. Acestia sunt factori majori de risc pentru boli de inima.