Varsta de 40 de ani vine la pachet cu schimbari psihologice, chiar si fizice. Atentia trebuie indreptata catre o ingrijire mai atenta a tuturor partilor corpului, chiar si a danturii. Dintii, odata neingrijiti, provoaca dureri si daune care nu se uita prea usor. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa aveti grija de dintii dumneavoastra si sa pastrati o igiena dentara ireporosabila chiar si dupa 40 de ani.

Combateti dusmanii nocivi! Tutunul, cafeauna, ciocolata sau fructele rosii, sunt alimente foarte agresive  pentru dinti. Pe langa faptul ca lasa urme, uneori de nesters, ele ataca smaltul dintilor. Pentru a mentine o igiena dentara corecta, stomatologii recomanda periajul dintilor dupa consumul bauturilor colorante sau dupa fumant. Bauturile acide determina demineralizarea smaltului  dintilor. Acesta devine mai fragil si riscul aparitiei cariilor este mult mai mare. Luati in considerare completarea igienei dentare  prin includerea fluorurii in rutina de ingrijire. Fluorul este prezent in paste de dinti sau in apa de gura cu fluor.

Dinti sanatosi pentru o sanatate generala buna! Intr-adevar, este important sa stiti ca igiena dentara afecteaza sanatatea generala. Carii, gingivita, infectiile pot provoca boli mai grave. Organismul uman este un intreg care functioneaza interdependent, astfel incat, daca unul dintre elemente esueaza, va afecta in mod necesar si restul corpului.

Nu va temeti de proteze dentare! Chiar daca grija pentru dinti a fost una corespunzatoare, se poate intampla ca unii dinti sa fie distrusi mai mult decat altii. Acest fenomen este normal. Dintii nu sunt ca pielea, odata  deteriorati nu se regenereaza singuri. Astfel, uneori este necesara o extractie de masea sau dinte. Astazi exista solutii de inalta performanta care sa inlocuiasca dintii deteriorati. Protezele dentare au devenit discrete si realiste, iar daca nu  va uitati atent, este aproape imposibil sa diferentiati o proteza sau implant, de dintele natural.

Clinica stomatologica Elveto Dent

Igiena dentara

La Elveto Dent, clinica stomatologica in sector 2, sunt bine primite si atent ingrijite persoane de toate varstele, chiar si cele dupa varsta de 40 de ani. Sanatatea dentara este atat de importanta pentru fiecare, incat varsta nu ar trebui sa fie un impediment. Despre servicii si oferte puteti afla detalii accesand www.cabinetstomatologicsector2.ro.