Trebuie sa imprimati un document dar imprimanta dumneavoastra refuza sa imprime deoarece nu mai are cerneala suficienta? Unele imprimante indica faptul ca nivelul de cerneala este scazut cu ceva timp inainte, altele blocheaza imprimarea abia cand cerneala s-a terminat. Pentru a va da seama care cartus de cerneala este gol, trebuie sa stiti ca functionarea fiecarei imprimante este diferita, de aceea modurile de a verifica cantitatea de cerneala sunt diferite.

In primul rand verificati ecranul de control al imprimantei

multifunctionale sh

Sesizati daca indica faptul ca cerneala este epuizata. Consultati manualul imprimantei pentru mai multe informatii. Unele imprimante sunt dotate cu un program software de evaluare a cantitatii de cerneala pentru fiecare dintre cele patru cartuse de cerneala. Daca imprimanta nu indica nimic, mergeti la panoul de control al computerului si verificati nivelul de cerneala disponibil in optiunile de imprimare. O alta varianta este aceea de a imprima o pagina pe care apar toate culorile. Facand acest lucru puteti  afla ce culoare lipseste.

Unele modele multifunctionale cu jet de cerneala blocheaza toate amprentele daca cerneala unui singur cartus lipseste. Producatorii precum HP, Canon sau Epson tind sa proiecteze imprimante care sa functioneze alb-negru, chiar daca celelalte culori lipsesc. Mai sunt si alti producatori de renume mondial care imbunatatesc periodic functiile produselor lor.

Stiind atat de multe lucruri despre cartusele de cerneala, cu siguranta este mult mai simplu sa alegeti si imprimanta potrivita. Inainte de a o achizitiona, asigurati-va ca in zona in care locuiti exista specialisti care sa faca reincarcari ale cartuselor goale. Daca toate lucrurile sunt favorabile, nu ar trebui sa intampinati probleme in ceea ce priveste azhizitia. Pe site-ul www.it-sh.ro puteti gasi o multime de modele de imprimante second hand. De asemenea, puteti gasi si multifunctionale sh, dar si servicii de reincarcare a cartuselor, piese pentru imprimante si accesorii. Servicii complete la preturi accesibile gasiti doar la IT-SH.