Spre deosebire de tot felul de diete care apar pe internet, consumul de ananas nu va dizolva in mod magic grasimea corporala. Adaugarea mai multor legume si fructe, cum ar fi ananasul, in dieta voastra, totusi, tind sa creasca usor rezultatele pierderii in greutate. Continutul relativ scazut de calorii si aportul energetic al ananasului va poate ajuta sa simtiti o senzatie de satietate si, in acelasi timp, sa ramaneti in limitele zilnice recomandate de calorii pentru o pierdere optima in greutate.

Dieta cu ananas

Daca va place aroma dulce, un fruct precum ananasul este o alegere buna deoarece acesta contine fibre, vitamine si minerale, pe langa gustul dulce si aromat pe care il preferati.

O bucata de ananas proaspat are 83 de calorii.

Daca cumparati ananas conservat, alegeti ananas in apa sau in suc propriu, nu in sirop. Siropul adauga o multime de calorii in plus, ceea ce nu doriti daca incercati sa slabiti. O cutie de ananas conservat in apa are 79 de calorii, dar cel ambalat in sirop are mai mult de doua ori mai multe calorii, cu 198 / conserva.

dieta cu ananas

Alimentele care au o densitate scazuta a energiei sau calorii pe gram ajuta la scaderea in greutate deoarece va ajuta sa va simtiti satuli fara a consuma prea multe calorii. Acest lucru se datoreaza volumului alimentelor pe care le consumati si nu cel al numarului de calorii. Ananasul este foarte scazut in ceea ce priveste valoarea energetica. Amestecarea unor alimente cu o valoare scazuta al aportului de energie, cum ar fi ananasul, cu alimente cu o valoare eneretica mai mare va poate ajuta sa scadeti valoarea energetica globala a meselor zilnice. Consumati ananas cu iaurt cu continut scazut de grasimi sau branza de vaci ca mic dejun, carne sau peste cu sos de ananas la cina sau o salata de fructe ca desert.

Pentru a pierde in greutate, trebuie sa consumati mai putine calorii decat foloseste organismul in timpul zilei. Aceasta inseamna sa fiti mai activi si sa inlocuiti alte alimente mai putin sanatoase cu ananas, decat sa adaugati ananas la ceea ce deja a-ti consumat. Va trebui, de asemenea, sa fiti atenti la dimensiunile portiunilor, deoarece caloriile din orice alimente, inclusiv din ananas, se pot adauga rapid la numarul de kilograme, daca mancati prea mult.