Pentru o dezinfectare fara efecte adverse este recomandata lampa UV bactericida. Astfel de lampi sunt o solutie la indemana si foarte eficienta in spitale, clinici, la birou, in sala de clasa sau in orice institutie unde este necesara dezinfectarea zilnica, mai ales in contextul pandemiei.

Lampile UV bactericide ofera un beneficiu urias: acela ca actioneaza fara sa-si faca simtita prezenta, chiar si in locurile intens populate, pastrand siguranta oamenilor, a animalelor și a plantelor.

Pe site-ul Med-tehnica.ro se pot comanda atat lampi UV-C fixe, care se pot amplasa pe pereți, cât și mobile – acestea având un suport mobil ce permite deplasarea lor oriunde este nevoie.

Radiatiile UV-C, sigure si eficiente

Radiatiile ultraviolete cu unde scurte (UV-C) sunt sigure si nu produc efecte adverse. Acestea sunt eficiente pentru a ucide sau inactiva bacterii, virusuri si fungi in medii inchise, fara a afecta oamenii, animalele sau plantele.

In general, lampile UV functioneaza prin ventilatie: aerul din incapere este tras in interior, iar lampa elimina aerul dezinfectat de tuburile UV. Astfel sunt inlaturate in scurt timp bacteriile, virusurile și ciupercile, fara a emite substante nocive sau radiatii.

In salile de clasa, acolo unde este nevoie de dezinfectare in permanenta, nicio alta solutie nu este mai rapida si mai eficienta decat lampile UV. Copiii si cadrele didactice se concentreaza la lectii si, in tot acest timp, sunt protejati, fara niciun zgomot, de microorganisme, fie ca lampa a fost setata sa functioneze inainte de intrarea in clasa, fie dupa terminarea orelor.

Lampa UV bactericida | Med-tehnica.ro

lampa UV bactericida

Lampa UV-C poate fi folosita si acasa. Aceasta poate dezinfecta: saltelele, covorul, incaltamintea, camera copilului, telefoane, telecomenzi si alte obiecte de uz casnic. Cu ajutorul ei poate fi creat un mediu sigur pentru persoanele alergice, care au de suferit atat din pricina mucegaiului, dar si din cauza altor microorganisme.

Fara efecte nocive, fara zgomot, fara griji – asa functioneaza lampa UV bactericida in lupta cu microorganismele din orice incapere.