Paralizia este o afectiune care implica pierderea functiei musculare in organism, care poate fi insotita de pierderea simturilor. Termenul deriva din cuvantul grecesc care inseamna dezactivarea nervilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de obicei, din cauza deteriorarii sistemului nervos se pierd functii motorii sau informatii senzoriale.

Exista mai multe cauze ale aparitiei paraliziei temporare sau permanente. Apare, de obicei, ca urmare a deteriorarii maduvei spianrii sau a altor parti ale sistemului nervos si asociata cu accidentul vascular cerebral, diverse tipuri de traume, poliomielita, paralizia cerebrala, neuropatia periferica, Parkinson, botulism, spina bifida, scleroza multipla si multe altele. In plus, unele medicamente pot afecta serios functia nervilor si in cazuri rare, au potentialul de a provoca paralizie.

Pseudo paralizia este un termen care se refera la restrictionarea voluntara a miscarii. Nu se datoreaza paraliziei musculare si functionarii defectuoase a nervilor responsabili de miscare, ci este mai degraba o alegere de a se abtine de la miscare din cauza durerii sau necoordonarii.

Paralizia poate fi clasificata ca fiind localizata atunci cand o anumita parte a corpului, cum ar fi mainile sau fata, este afectata sau generalizata, atunci cand este afectata o sectiune mai mare a corpului, cum ar fi membrele inferioare. Exista, de asemenea, termeni mai specifici pentru a descrie anumite zone ale corpului care sunt afectate. Monoplegia este paralizia unui singur membru, hemiplegia este paralizia bratului si a piciorului pe o parte a corpului, paraplegia este paraplezoa ambelor picioare si a altor zone ale corpului si tetraplegia sau quadriplegia eate paralizia ambelor brate si picioare.

Cadre de mers ieftine | MagazinulOrtopedic.ro

Scopul tratamentului pentru persoanele cu paralizie este, in general, acela de a trai cat mai independent posibil. Managementul optim pentru fiecare individ cu paralizie depinde de tipul de paralizie si de efectul pe care il are asupra calitatii vietii. Dispozitivele de ajutor in acest sens pot oferi solutii pentru anumite tipuri de paralizii. Magazinul Ortopedic este un loc din care utilizatorii de scaun cu rotile sau cadru de mers isi pot achizitiona instrumentele necesare pentru a avea o viata independenta. Toate produsele din stoc sunt vizibile si pe site-ul https://www.magazinulortopedic.ro/!