Durerea picioarelor este una dintre cele mai frecvente probleme care afecteaza persoanele de toate varstele. Durerea picioarelor poate aparea oriunde in picior, inclusiv degetele de la picioare, calcai, talpa sau glezna.

Durerea poate fi cauzata de o serie de motive, cum ar fi varsta inaintata, pantofii incomozi, mersul in exces, statul in picioare pentru o perioada lunga de timp, fractura, deficiente minerale, unghiile ingrosate, diabetul sau alte conditii de sanatate .

Exista multe lucruri pe care le puteti incerca folosind ingrediente naturale pentru durerea de picioare:

1. Apa calda si rece

Terapia cu apa calda si rece poate fi eficienta in tratarea durerii picioarelor. Apa fierbinte va favoriza fluxul sanguin, iar cea rece va reduce inflamatia. Umpleti o galeata cu apa rece si alta cu apa fierbinte suportabila. Asezati-va pe un scaun, introduceti picioarele in apa fierbinte timp de trei minute si apoi faceti acelasi lucru cu apa rece timp de cel putin 10 secunde pana la un minut. Repetati intregul proces de doua sau de trei ori.

2. Otetul

Otetul este utilizat in diferite tratamente si poate ajuta si la durerea picioarelor deoarece reduce inflamatia. Umpleti o cada cu apa fierbinte. Adaugati doua linguri de otet. De asemenea, puteti adauga sare de mare sau sare Epsom. Daca nu aveti niciuna dintre acestea, utilizati doar sare de masa. Introduceti picioarele in cada timp de aproximativ 20 de minute.

3. Sare Epsom

Sarea Epsom ajuta la calmarea picioarelor, reducand aproape instant durerea. Combinand caldura cu sarea Epsom, care este in principal magneziu, este un lucru benefic pentru relaxarea picioarelor si usurarea durerii.

Puneti doua pana la trei linguri de sare Epsom intr-o cada de apa calda. Inmuiati picioarele in cada timp de 10 pana la 15 minute.

4. Gheata

Terapia cu gheata este o modalitate buna de a reduce durerea picioarelor. Puneti o cantitate mica de gheata zdrobita intr-o punga de plastic si folositi-o pentru a masa zona afectata cu o miscare circulara. Temperatura rece va amortiza temporar terminatiile nervoase din zona dureroasa si va va ajuta sa va relaxati.

5. Uleiul de cuisoare.

Uleiul de cuisoare este foarte eficient in tratarea durerilor de cap, durerilor articulare, piciorului atletului, ciupercii unghiilor si durerii piciorului, deoarece stimuleaza circulatia.

Masati usor picioarele cu ulei de cuisoare. Aceasta va stimula fluxul de sange si va va relaxa muschii. Daca aveti pielea sensibila sau o taietura, diluati trei picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de ulei de masline extra virgin sau ulei de nuca de cocos si apoi masati-va picioarele.