Sarea de mare se obţine prin evaporarea apei sărate. Oamenii din întrega lume au folosit-o încă din preistorie şi astăzi se găseşte frecvent în multe bucătarii. În afară de utilizările sale culinare, sărea de mare este adesea adăugată în scruburi, băi, băuturi şi nenumărate alte produse. Unii oameni consideră că este mai sănătoasă decât alte tipuri de sare şi oferă mai multe beneficii, însă există puţine cercetări pentru a susţine aceste informaţii.

În comparaţie cu sarea de masă, sarea de mare este mai puţin prelucrata şi conţine mai multe urme de nutrienţi şi are o dimensiune mai mare a particulelor, caracteristică care explica de ce conţine mai puţin sodiu pentru o linguriţă. Totuşi, aceste diferenţe nu o fac superioară din punct de vedere nutriţional.

Sarea de mare-posibile beneficii

Deoarece clorura de sodiu (sarea) are mai multe funcţii importante în organism, este necesar să fie consumată din alimente, pentru păstrarea unei stări de sănătate optime.

Hidratarea şi tensiunea arterială

În general, sarea ajuta o persoană să se menţină hidrataţi şi să îşi creeze un nivel adecvat de tensiune arterială. Deoarece sodiul joacă un rol esenţial în echilibrul fluidelor, neobţinerea suficientă poate duce la deshidratare. Un echilibru corespunzător de lichide în organism este important pentru menţinerea nivelului sănătos al tensiunii arteriale.

Digestie

Unii oameni cred că sarea alături de apă călduţă ajuta la digestie. Clorura este necesară pentru producerea acidului stomacal, iar clorura de sodiu (sarea) facilitează absorbţia şi transportul substanţelor nutritive în intestine după ce au fost descompuse în timpul digestiei. Prin urmare, consumul suficient de sare promovează o digestie optimă.

Sănătatea pielii şi inflamaţia

O baie cu sare de mare poate ajuta pielea deshidratată şi inflamaţiile pielii. Specialiştii recomanda adăugarea a 1 cană de sare în apă pentru a ajuta la ameliorarea iritaţiilor, precum eczeme, piele roşie sau mâncărimi. Sarurile de mare care au un conţinut ridicat de magneziu pot fi cele mai bune tipuri de adăugat la băi pentru cei cu probleme de piele.

Riscuri

Consumul în exces a sării de orice fel, inclusiv sarea de mare, poate duce la aportul excesiv de sodiu, care a fost legat de tensiunea arterială şi alte probleme de sănătate.