Carl Gustav Jung s-a nascut pe 26 iulie 1875, in Kesswill, Elvetia. A colaborat mult cu marele Sigmund Freud, insa nu a fost de acord cu el in ceea ce priveste baza sexuala a nevrozelor. Carl Jung a fondat psihologia analitica, avansand ideea personalitatii introvertite si extrovertite, arhetipuri si puterea inconstientului. De-a lungul vietii a publicat numeroase lucrari, iar ideile sale au avut ecou, calatorind dincolo de domeniul psihiatriei, extinzandu-se si in arta si religie.
Singurul fiu al unui cleric protestant, Jung era un copil linistit, observator, care era mult prea singur pentru firescul copiilor. Cu toate acestea, poate ca urmare a acestei izolari, a petrecut ore intregi observand adultii din jurul sau, lucru care fara indoiala a modelat cariera si munca sa ulterioara.
Copilarie sa a fost puternic influentata de parintii sai. Tatal sau a fost un credincios infocat, dedicat bisericii pana la finalul vietii, iar mama sa a suferit de boli mintale. Aceasta a parasit caminul inca de la varsta de 3 ani a baiatului, fiind nevoita sa traiasca intr-un spital de psihiatrie.
A urmati studiile Universitatii din Basel, acolo fiind expus la numeroase domenii de studiu, inclusiv biologie, paleontologie, religie arheologie si medicina.
Carl Jung a absolvit universitatea in anul 1900 si a obtinut doctoratul doi ani mai tarziu la Universitatea din Zurich.
In timpul doctoratului a ajuns sa lucreze intr-un azil sub indrumarea lui Eugene Bleuler, un psiholog emerit care a pus bazele pentru studiile clasice ale bolilor mintale. In timpul activitatii, Jung a observat cum diverse cuvinte au provocat raspunsuri emotionale la pacientii despre care se credea ca nu sunt capabili de emotii sincere din cauza bolilor mintale de care sufereau.
La un moment dat a inceput sa lucreze cu Sigmund Freud si desi la inceput a considerat ca va continua munca si ideile acestuia, dupa cinci ani au oprit colaborarea din cauza nepotrivirii de idei, mod de lucru, metode.
Cumparatori de carti vechi | achizitii de carti | cumparcarti.ro
Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara: ”Cartea rosie”, ”Tipuri psihologice”, ”Amintiri, vise, reflectii”, ”Arhetipul si inconstientul colectiv”, ”Sincronicitatea ca principiu al corelatiilor cauzale”, ”Psihologie si alchimie”. Suntem cumparatori de carti vechi, iar daca le aveti pe acestea si doriti sa le vindeti, o puteti face cu inima deschisa stiind ca ajung la oameni care valorizeaza cartile. Accesati cumparcarti.ro si aflati despre cel mai mare anticariat online care face achizitii de carti in permanenta!