Semne ale aparitiei unui infarct

Din pacate, infarctul este una dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta populatia din acest secol. Totusi, medicii au facut deja cunoscut faptul ca organismul ofera semne cu pana la 6 luni inainte ca acesta sa aiba loc.

In Statele Unite a fost demonstrat faptul ca bolile de inima sunt cel mai des intalnite cauze ale decesului persoanelor adulte. O mare varietate de alimente consumate in exces poate provoca probleme precum blocarea arterei coronare, aritmie sau alte tipuri de afectiuni ale inimii.

Unul dintre semnele care apar primele si care prevestesc infarctul este ameteala intensa. Desigur, acesta este un simptom des intalnit, luand in considerare activitatile fizice desfasurate pe timpul zilei. Totusi, daca o persoana se simta in mod constant ametita si obosita ar trebui sa isi puna un semn de intrebare si sa ia in considerare aparitia unei afectiuni a inimii.

Aparitia unor probleme legate de somn ar trebui sa fie un alt semnal de alarma. De obicei, subconstientul incearca sa transmita semnale inaintea declansarii unei probleme de sanatate. Astfel, simptome preliminare ar putea fi trezirile dese in timpul noptii, nevoia de a merge mai des la baie sau setea in timpul noptii. In cazul in care nu exista o alta explicatie plauzibila pentru toate aceste simptome, ar fi necesara vizita la un medic.

Problemele de respiratie, precum imposibilitatea de a inspira pana la capat, sunt din nou un semn ca pot exista probleme la nivelul miocardului. Atunci cand inima nu primeste o cantitate suficiente de oxigen, organismul ofera un astfel de simptom.

In cazul in care nu apare din cauza unui aliment, indigestia poate fi considerata si ea un semn premergator infarctului. Acest lucru este valabil mai ales daca apare in mod constant si nu este redusa in urma tratamentelor specifice.

Anxietatea crescuta trebuie sa fie un motiv suficient pentru a merge la medic, in special in momentul in care apare foarte des si fara un motiv evident.

De asemenea, in momentul in care inima nu primeste destul oxigen pentru o functionare normala, aceasta trimite diferite impulsuri spre maduva spinarii. Atunci cand acest lucru are loc, nervii care leaga maduva de membre trimit, la randul lor, impulsuri la nivelul mainilor. Astfel, in momentul in care apare o senzatie de greutate in maini sau chiar si numai o senzatie de amorteala, dar care se produce in mod repetat si aparent fara motiv, este necesar sa fie luate masuri cat mai repede.