Unul din cele mai cerute dispozitive de mers de catre pacientii cu probleme locomotorii sau de echilibru este cadru ortopedic, fiind indicat pentru pacientii care se recupereaza in urma unui accident sau a unei boli sau pentru pacientii varstnici care au probleme de mobilitate.

Din ce in ce mai multe persoane sunt nevoite sa foloseasca un cadru de mers pentru a se putea deplasa in conditii de maxima siguranta si confort dintr-o locatie in alta, atat in interiorul locuintei, cat si la exterior.

Acest dispozitiv ortopedic este ideal pentru ca descarca greutatea de pe membrele inferioare, mentine si recupereaza in mod progresiv mersul dupa un traumatism, dar ajuta si pacientii cu probleme de echilibru si de orientare. Acest produs este util pacientilor care doresc sa se aseze si sa se ridice mai usor de pe scaun, fotoliu sau toaleta folosind exclusiv forta bratelor si diminuand forta picioarelor.

Recomandarile achizitionarii unui cadru ortopedic

La achizitionarea unui cadru de mers, clientii trebuie sa tina cont de mai multe criterii, printre care si greutatea pacientilor, statura acestora, posibilitatea de a regla cadrul, precum si materialele din care este realizat, conform specialistilor https://www.magazinulortopedic.ro. Cadrul de mers poate fi cu sau fara rotile, poate fi folosit prin impingere sau prin ridicare si trebuie sa ofere pacientilor confort si deplasare usoara.

In primul rand, accidentele auto care se petrec din ce in ce mai des si sunt din ce in ce mai agresive reprezinta primul si cel mai important factor al folosirii cadrelor de mers. Recuperarea poate fi mai scurta sau mai lunga in urma unui astfel de accident, iar folosirea unui cadru de mers este necesara.

Cadru ortopedic | cadru de mers | Magazinulortopedic.ro

cadru ortopedic

In plus, pacientii in varsta care nu se mai pot deplasa la piata sau prin curte fara a se sustine de ceva trebuie sa apeleze la un asemenea cadru de mers. Unele cadre au chiar si un cos pentru cumparaturi, medicamente, pentru o sticla de apa sau pentru alte lucruri necesare pacientilor.

In urma unei interventii chirurgicale pacientii pot fi nevoiti ca o perioada sa foloseasca scaunul cu rotile pentru mai mult sprijin si suport, indeosebi cei care au suferit de interventii la nivelul membrelor inferioare. Acasa, un cadru de mers cu pufere din cauciuc va fi necesar pentru pacientii care vor sa se deplaseze in siguranta, fara a aluneca pe gresie, parchet si fara a trebui sa fie insotiti de catre ingrijitori peste tot.