Cazurile de urgente stomatologice pot sa apara oricand, inclusiv in timpul noptii. Desi persoana afectata de o problema dentara trebuie sa mearga imediat la medicul stomatolog daca are o urgenta, uneori poate dura cateva ore pana cand se ajunge in fata dentistului. In tot acest timp este recomandat ca cei care se confrunta cu diverse probleme dentare sa urmeze cativa pasi simpli, pentru a se asigura ca problema nu se agraveaza si mai mult.

Pasii de urmat in urgente stomatologice inainte de a ajunge la medic

Cei care sufera de una dintre urmatoarele probleme stomatologice considerate urgente trebuie sa stie anumite lucruri despre fiecare situatie in parte, pentru a putea gestiona situatia cat mai corect inainte de a ajunge intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti sau din alt oras.

Caderea unui dinte

Conform specialistilor de la ImplantologieSector4.ro, persoanele carora le-a cazut un dinte trebuie sa actioneze cat mai rapid. Motivul? In unele cazuri, dentistul poate reinsera dintele printr-un procedeu special.

Ce este de facut? Dintele trebuie tinut cu grija de coroana sau de varf, iar radacina acestuia nu trebuie atinsa absolut deloc. Ulterior, dintele se tine cateva secunde sub un jet usor de apa pentru a fi clatit. Dupa ce se clateste, dintele trebuie pus intr-un recipient cu lapte. Timpul scurs intre momentul caderii dintelui si sosirea de urgenta la dentist este crucial in salvarea dintelui.

Abcesul dentar

Abcesul dentar este o urgenta majora, care poate pune viata in pericol. Aceasta afectiune apare atunci cand puroiul acumulat la nivelul cavitatii dentare a condus la aparitia unei infectii. Un abces dentar poate cauza febra, sensibilitate la rece si cald, durere dentara persistenta, noduli limfatici sensibili la atingere la nivelul gatului, tumefierea fetei si o umflatura de dimensiuni mici pe gingie, in apropiere de tindele infectat.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

urgente stomatologice

De ce este considerat abcesul dentar o urgenta majora? Pentru ca infectia se poate extinde la nivelul maxilarului, in tesuturile din jur si chiar catre alte zone ale corpului. Ce este de facut? Inainte de a merge de urgenta la dentist, gura trebuie clatita de cateva ori cu apa sarata, pentru a reduce puterea si pentru a aduce puroiul mai aproape de suprafata gingiei.