Categorii
Sanatate

Utilizarea remediilor naturale pentru tuse

Tusea este un reflex care ajuta sa se elimine flegma si alte iritante din gat si din caile respiratorii. In multe cazuri, tusea apare ca un simptom al unei boli pe termen scurt, cum ar fi raceala, bronsita sau gripa.

Tusea cronica, pe de alta parte, poate fi cauzata de una dintre urmatoarele situatii:

Astm

Alergii

Boala pulmonara obstructiva cronica

Boala de reflux gastroesofagian (GERD).

Tusea cronica poate aparea, de asemenea, din cauza fumatului sau a utilizarii unor medicamente. Daca tusea este persistenta, dureroasa, insotita de dificultati de respiratie, febra, frisoane sau slabiciune, sau daca contine sange sau mucus galben, este deosebit de important sa se consulte un medic specialist.

Remedii naturale pentru tuse

Desi nu vor vindeca conditia care provoaca tusea, urmatoarele remedii naturale pentru tuse va pot ajuta la ameliorarea simptomelor:

1) Mierea de albine

Intr-un studiu publicat in Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine , cercetatorii au comparat o singura doza de miere administrata cu 30 de minute inainte de culcare cu lipsa unui tratament pentru tuse, pe timp de noapte. S-a dovedit faptul ca mierea a fost semnificativ mai buna decat orice alt tratament pentru frecventa tusei, fiind comparabila cu dextrometorfanul.

Pentru administrare, se poate adauga miere la ceai din plante sau la un pahar cu apa calda sau se poate lua o lingura de miere separat.

2) Marshmallow

Compusii extrasi pot oferi beneficii de suprimare a tusei. Desi nu exista studii clinice care sa sustina aceste afirmatii, planta a fost folosita mult timp pentru calmarea tusei uscate, iritante si durerilor in gat in medicina pe baza de plante. Planta contine mucilagiu, care acopera gatul si calmeaza tesutul iritat.

Marshmallow poate fi luat in forma de ceai.

3) Alte plante

Plantele ierboase ( Hedera helix ), cimbru ( Thymus vulgaris ) si primroza ( Primula veris ) sunt uneori utilizate in combinatie cu siropuri de tuse pe baza de plante si picaturi pentru a usura tusea. Cea mai cunoscuta sub numele de plante culinare, cimbru contine timol, un compus cu proprietati expectorante care pot ajuta la usurarea tusei productive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *