Toata lumea stie ca anticariatul se ocupa cu vanzarea de carti vechi. Dar pentru a avea un stoc mare, din care sa poata aproviziona permanent rafturile, anticariatul Printre Carti cumpara carti atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice.

Acest tip de activitate poate fi considerate si un mod de reciclare deoarece persoanele care vand carti sunt, de obicei, pasionati de carti care nu mai au loc in biblioteca, printre care se afla si carti care nu mai prezinta nici un interes pentru ei. Astfel, acestia isi pot elibera biblioteca si pot scapa de cartile pe care nu le mai citesc, in acelasi timp primind si o suma de bani in schimb, care de cele mai multe ori se duce tot pe carti.

Persoanele juridice sunt, de fapt, depozite si edituri care lichideaza stocul. De aceea, anticariatul vine si cumpara toate cartile de citit, care se vor gasi pe rafturile acestuia, dar la un pret mai mic decat in librarii, si ulterior in mainile cititorilor. De aceea, in oferta anticariatelor se gasesc si carti noi, care nu au apucat sa fie rasfoite.

Specialistii Printre Carti au experienta in evaluarea cartilor

De exemplu, Printre Carti are specialisti in evaluarea cartilor care merg la adresa persoanei care doreste sa vanda cartile, le evalueaza si ofera un pret, dupa care le ridica si le transporta la sediu. Astfel ca vanzatorul nu trebuie sa depuna nici un efort in acest sens, fiind suficient un telefon.

Carti de citit | carti ieftine | PrintreCarti.ro

Printre Carti

Totusi, cartile trebuie sa intruneasca niste conditii pentru a putea fi vandute. Acestea trebuie sa fie in stare buna, sa nu fie rupte, inundate, cu coperti sau pagini lipsa, sau alte defecte majore. De aceea, toate sunt verificate inainte de a fi vandute, din nou, carti ieftine.

Insa, cumpararea cartilor de catre anticariat nu este limitata nici de numar si, cu atat mai putin de genul cartii sau domeniul din care face parte, anticariatul Printre Carti comparand orice fel de carti deoarece in acest mod pot asigura cititorilor care vin sa cumpere o paleta cat mai larga de titluri.