Specialistii afirma faptul ca, hrana fara cereale promoveaza atat o buna crestere, cat si o sanatate buna a animalelor de companie. Mancare pentru caini contine in general, cereale in cantitati mari. Ele chiar reprezinta cea mai mare parte a ingredientelor, pentru ca nu numai ca sunt economice, dar, mai ales, confera crochetelor aspectul crocant.

Iata un ghid pentru a cunoaste totul despre hrana fara cereale : beneficiile, criteriile de selectie si parerea medicilor veterinari cu privire la acest aliment pentru caini.

De ce sa alegi hrana fara cereale?

Este important ca ingrijitorii canini sa fie bine informati in privinta hranei patrupedului. Intr-adevar, cainele este un animal carnivor. Natura i-a inzestrat cu intestine subtiri, perfect potrivite pentru digestia carnii. Dar nu neaparat pentru fructe, legume si, desigur, cereale. Catelusul nu are, prin urmare, nevoie de amidonul prezent in crochetele traditionale. Din acest motiv, hrana fara cereale este o alternativa care le asigura animalelor o nutritie mai buna.

Pericolele crochetelor cu cereale

Daca se analizeaza compozitia alimentelor pentru caini vandute in supermarketuri, se va constata ca deseori, acestea sunt compuse din pana la 40% din cereale. Adica o cantitate prea mare de cereale atunci cand acest ingredient nu raspunde nevoilor cainilor.

In masura in care cerealele contin o cantitate semnificativa, cainele poate suferi de intoleranta la gluten. Anumite rase sunt intr-adevar foarte sensibile la acestea, precum irlandezul Setter si Border Terrier. Numeroase studii au dovedit ce efecte negative poate avea glutenul asupra animalelor care nu il pot tolera.

Avantajele crochetelor fara cereale

Compozitia hranei fara cereale nu contine grau, porumb, orez, etc. Obiectivul este, prin urmare, asigurarea unei diete care respecta mai mult nevoile nutritive ale animalului si ale sistemului sau digestiv.

De amintit ca, hrana pentru caini fara cereale poate contine si amidon – dar in cantitati mult mai mici. Amidonul din crochetele fara cereale provine cel mai adesea din cartofi sau alte legume.

In plus, este necesara, de asemenea, analiza compozitiei hranei fara cereale pentru a sti daca cerealele au fost inlocuite cu alimente de calitate.