Literatura SF are un public larg si cartile sunt cautate de pasionatii genului. Vestea buna pentru acestia este ca pot gasi carti la reducere pe rafturile anticariatelor.

Specialistii din echipa https://www.printrecarti.ro/ ofera cateva sugestii in acest sens pentru cei care vor sa isi mareasca colectiile de carti SF.

Carti la reducere – Frankenstein, de Mary Shelley (1818)

Mary Shelley a inceput sa scrie thrillerul clasic gotic Frankenstein pe cand avea 18 ani. Doua secole mai tarziu, este un stramos important al genului de fictiune stiintifica si de groaza, abordand teme mari precum natura vietii si a mortii, nemurirea si ingineria genetica. Este un roman pro-stiintific care, in inima sa, il arata pe dr. Frankenstein ca fiinta dominanta a povestii, care a creat o fiinta noua si nu era dispus sa accepte responsabilitatea pentru actiunile sale. Intr-o epoca in care spatiul dintre viata, tehnica si moarte este mai restrans decat niciodata, iar oamenii de stiinta se joaca cu cunostintele pentru a crea oameni. Frankenstein poate transmite o lectie importanta si anume ca doar pentru ca anumite actiuni sunt posibile asta nu inseamna ca trebue sa fie si facute.

Fundatia, de Isaac Asimov (1951)

Asimov a fost un scriitor prolific, dar multe dintre cele mai bune lucrari ale sale sunt povesti scurte clasice, cum ar fi Nightfall sau The Last Question, care se prezinta ca niste nuvele lungi, cu o rasucire completa a actiunii in final. In seria Fundatia, el prezinta modul in care imperiile cresc, se dezvolta si dispar intr-o lume complet utopica si stiintifica. Proza lui Asimov poate fi partinitoare si tradeaza atitudinile timpului sau in portretizarea personajelor feminine, dar a lasat o mostenire de durata.

Seria Fundatia il urmareste pe Hari Seldon, care este arhitectul psihohistoriei – o ramura a matematicii care poate face predictii exacte cu mii de ani in avans si despre care Seldon considera ca sunt necesare pentru a salva rasa umana din veacurile intunecate. Aceasta carte poate fi gasita la reducere in anticariat Bucuresti.

Carti la reducere | anticariat Bucuresti | Printrecarti.ro

carti la reducere

Stelele destinatiei mele, de Alfred Bester (1957)

Acest roman reper incepe cu o simpla propozitie – daca oamenii s-ar putea teleporta? – si se intinde intr-o poveste despre renastere si razbunare care se rasfrange in Sistemul Solar fiind considerat Contele de Monte Cristo pentru epoca interstelara. Cartea il prezinta pe personajul Gully Foyle – o bruta violenta, care petrece sase luni in spatiu.