Termenul de web development trebuie sa fie facut cunoscut celor care isi doresc o cariera in domeniul IT. Asadar, acesta se refera la tot ceea ce presupune evolutia constanta a programelor si a aplicatiilor. Meseria de web developer apartine celor care stiu sa construiasca un site web in complexitatea sa, este foarte bine platita si presupune posibilitatea de a lucra de acasa. Web development este un domeniu care se imparte in 3 categorii, si anume client scripting (ce vad clientii cand intra pe pagina), server side scripting, back-end (ceea ce tine de functionarea site-ului) si database technology.

Principalele diferente dintre web development si web design

Exista in mod cert diferente dintre un web designer si un web developer. In timp ce un web designer se preocupa mai ales de modul in care arata un site, un web developer se va arata preocupat de functionaliatte si de tehnica, insa ambii specialisti trebuie sa cunoasca diferite tehnologii, avand un target comun – acela de a crea aplicatii si site-uri care sa atraga utilizatorii.

Tendintele in web development in ultimii ani se manifesta din ce in ce mai mult pe suportul online, pe colaborarea cu clientii, pe creare a unui sistem online de asistenta care sa nu presupuna un orar draconic pentru angajati. De asemenea, studii recente arata ca aplicatiile versatile reprezinta un interes major in randul utilizatorilor, iar aplicatiile dinamice le permite acestora sa aiba experiente imbunatatite in mediul online, ceea ce inseamna ca se va investi masiv in acest sector si cererea pe piata de web developeri va fi din ce in ce mai mare.

Interesul este crescut cu privire la invesitia in domeniul de web development, iar marile companii se arata dispuse sa plateasca foarte bine pentru astffel de specialisti care dispun de cunostinte solide pentru a pune bazele unui site cu functionalitate avansata sau bazele unor aplicatii.