Cauzele care provoaca constipatia bebelusului

Cateva semne ale unei probleme, totusi, pot fi mai greu de detectat. Din cand in cand, aceste modificari pot indica un semn ca bebelusul este constipat.

Daca sunteti parinte, probabil veti urmari copilul indeaproape in fiecare moment in care rade, sughite si plange, pentru a observa indicii despre cum se simte. Cateva semne ale unei probleme, totusi, pot fi mai greu de detectat. Din cand in cand, aceste modificari pot indica un semn ca bebelusul este constipat.

Cum iti dai seama de constipatia bebelusului?

constipatia bebelusului

Semne de constipatie

Un bebelus care consuma exclusiv lapte matern vor avea un tranzit intestinal bun. Adesea, aproape toti nutrientii sunt absorbiti. Acest lucru este foarte comun. De fapt, bebelusii care sunt alaptati doar cu laptele matern nu experimenteaza aproape niciodata constipatia. Copiii hraniti cu formula de lapte praf, pe de alta parte, se vor confrunta cu scaune frecvente. Totusi, numarul scaunelor la copiii sanatosi dintr-o zi variaza foarte mult, acestia fiind foarte afectati de tipul de lapte, indiferent daca au fost introduse si alimente solide in hrana. Intelegerea posibilelor semne de constipatie va poate ajuta sa detectati o problema potentiala inainte de a deveni o problema mare.

Tulburari intestinale rare

Numarul de scaune pe care un copil le are in fiecare zi va fluctua, mai ales pe masura ce le introduceti in alimentatie produse noi. Daca copilul are un scaun dur, este posibil sa se confrunte cu constipatie. Constipatia este definita nu numai de frecventa scaunelor, ci si de consistenta lor.

Sange in scaun

Daca observati dungi de sange rosu aprins in scaunul copilului, este probabil un semn ca acesta impinge foarte tare pentru a avea o miscare intestinala. Impingerea sau trecerea unui scaun dur poate provoca mici fisuri in jurul peretilor anali, ceea ce poate duce la sange in scaun.

Refuza sa manance

Bebelusul poate simti complet daca este constipat. De asemenea, poate refuza sa manance din cauza unui disconfort crescut.

Va trebui sa aveti in vedere ca un copil constipat sufera, poate avea dureri si un disconfort pregnant. Daca situatia persista timp de cateva zile este necesar sa se consulte un medic pediatru care va prescrie un tratament adecvat.