Argintul pur, numit si argint fin, are un continut real de argint de 99.9%. datorita puritatii ridicate, argintul fin este prea moale pentru a fi utilizat in bijuterii si este adesea amestecat cu alte metale pentru a-l face mai greu. Bijuteriile cu marca „sterling silver” sunt un aliaj creat din cupru adaugat argintului pur pentru a face compusul rezultat mai durabil si tare. De obicei acest argint are o puritate de 92.5%, ceea ce inseamna ca 7.5% din aliaj este facut din cupru sau alt metal, de obicei nichel sau zinc.

Desi aliajul de argint este mai durabil decat argintul pur, metalele suplimentare il fac mai predispus matuirii. Acest lucru se intampla deoarece cuprul, nichelul sau zincul ar putea reactiona cu oxigenul si alte elemente din aer, pierzandu-si stralucirea. Deseori, produsele din aliaj de argint sunt placate cu un strat subtire de argint pur pentru a imbunatati stralucirea bijuteriei. Cu toate acestea, uneori, multi se folosesc de acest lucru pentru a comercializa piese din metale nepretioase, placate cu argint pur care se uzeaza in timp.

Argintul pur este imprimat cu marci ca 999, 99.9 sau 999, indicand cat de mult argint contine produsul. Bijuteriile si obiectele de argint produse in SUA si Europa sunt marcate cu 925, 92.5 sau .925, ceea ce inseamna ca au o puritate de 92.5% si pot fi comercializate sub denumirea de argint chiar daca nu este pur.

Puritatea argintului poate fi testata utilizand asa-numitul test acid. Se scoate o mica mostra din bijuterie si se pune in acid pentru a vedea daca se schimba culoarea. Daca culoarea argintului se modifica, asta inseamna ca piesa are o puritate mai mica de 92.5%. Mai sunt si alte teste prin care puteti vedea daca obiectul detinut este sau nu din argint, insa numai testul acidului sau un bijutier cu experienta va poate garanta continutul exact de argint al piesei.

Amanet de antichitati din Bucuresti | hqz.ro

amanet de antichitati din Bucuresti

Daca doriti sa cumparati sau sa vindeti obiecte din argint, HQZ Antic este locul in care trebuie sa ajungeti. Aici cumpar argintarie, si platesc contravaloarea produsului pe loc, iar evaluarea este gratuita. Accesati http://hqz.ro pentru a vedea ofertele acestui amanet de antichitati din Bucuresti, dar si pentru a prezenta produsele pe care doriti sa le vindeti!