Cum cumparam o unitate desktop personalizata

Daca v-ati decis sa va construiti propriul computer, va trebui sa achizitionati fiecare componenta individual.

Una dintre cele mai vechi traditii din lumea calculatoarelor este construirea unei unitati desktop personalizat. Desktopurile sunt modulare si sunt proiectate pentru a fi usor reconfigurate si modernizate. Construirea unei unitati desktop personalizate poate fi semnificativ mai ieftina decat cumpararea unui calculator preconfigurat. Dezavantajul este lipsa suportului pentru computer; toate inlocuirile si problemele tehnice vor fi rezolvate de voi.

Daca construirea propriului computer pare intimidanta, puteti gasi desktopuri preconstruite de la toti producatorii majori. Asigurati-va ca ati comparat diferenta specificatiilor dintre marci pentru a evita computerele care au mai multe caracteristici decat le veti folosi vreodata. Pe de alta parte, nu cumparati un computer doar pentru ca este ieftin, asigurati-va ca are caracteristicile de care aveti nevoie.

Producatorii cei mai populari sunt: HP, iBuyPower, Acer, Dell, Lenovo, Gateway si multi altii.

Computerele Apple ruleaza Mac OS X in loc de Windows si sunt mult mai putin personalizabile sau upgradeabile. Apple are programe hardware unificate, concepute pentru a functiona mult mai eficient, iar OS X nu trebuie sa-si faca griji in ce priveste virusii. Computerele cu Linux, cum ar fi System76, sunt ieftine si nu pot fi afectate de virusi. Desi, un computer cu Linux nu are prea multe aplicatii. Dar, exista desktopuri echivalente care functioneaza la fel de bine.

Cum cumparam o unitate desktop personalizata

unitate desktop personalizata

Daca v-ati decis sa va construiti propriul computer, va trebui sa achizitionati fiecare componenta individual. Cautati in mai multe magazine pentru a va asigura ca veti gasi cel mai bun pret si asigurati-va ca vanzatorului i se pot returna piesele in cazul in care ceva se strica (lucru destul de obisnuit in industria calculatoarelor).

Comparati producatorii. Din moment ce laptopurile nu pot fi construite cu usurinta, va trebui sa alegeti intre optiunile facute de producatori. Comparati nu numai caracteristicile, ci si suportul oferit de producator. Asigurati-va ca cititi recenzii online despre serviciile de asistenta pentru clienti si serviciile de returnare pe care le ofera.

Acordati o atentie speciala componentelor. Laptopurile sunt mult mai greu de actualizat decat desktopurile, imposibil de realizat in majoritatea cazurilor. Actualizarea hard diskului nu este de obicei o problema, dar schimbarea placii video este aproape imposibila, iar schimbarea procesorului iese din discutie.