Dupa numai aproximativ un deceniu, avantajele tehnologiei Smartphone sunt evidente, astfel incat oamenii nu isi pot imagina o zi fara ele. Pe langa efectuarea de apeluri telefonice, aproape toate telefoanele inteligente de astazi pot furniza ghiduri prin GPS, pot face fotografii, pot reda muzica si pot urmari contactele. Prin instalarea de aplicatii, lista de utilizari posibile ale smartphone-urilor se multiplica de cateva zeci de ori.

Avantajele tehnologiei Smartphone, sunt evidente, astfel incat oamenii nu isi pot imagina o zi fara ele

avantajele tehnologiei Smartphone

Optiuni de comunicare

Cu vechile telefoane celulare se putea apela si scrie mesaje text, in timp ce smartphone-urile va permit sa comunicati in mai multe moduri. Nu numai ca pot apela, trimit mesaje text, au acces la e-mail, apeluri video si videoconferinte. De asemenea, puteti ramane conectat pe site-uri de socializare precum Twitter, Facebook si Linkedin.

La inceput, navigarea pe Internet se facea dintr-un birou, unde un cablu putea ajunge la un PC. Accesul wireless si laptopurile au mutat Internetul aproape oriunde, acasa sau la birou, insa tehnologia smartphone, inclusiv cea wireless, a mutat Internetul in metrou, in masini si in parc – oriunde exista acoperire celulara. In plus, cele mai recente smartphone-uri pot afisa aproape tot atata Internet ca si PC-urile, inclusiv jocuri si streaming video de inalta definitie.

In trecut ati fi putut avea nevoie de o geanta mare pentru a transporta toate dispozitivele necesare activitatilor zilnice. Acum, prin intermediul unui echipament miniaturizat care imbina un procesor, difuzoare, o camera foto, un receptor GPS, un adaptor Wi-Fi si un ecran sensibil la atingere, toate cu dimensiuni de telefon mobil, un smartphone poate indeplini toate aceste functii.

La sfarsitul secolului al XX-lea a fost o explozie de aplicatii informatice. Secolul XXI aduce sute de mii de aplicatii smartphone. Senzorii incorporati in smartphone, precum si portabilitatea si programabilitatea, au facut din acestea dispozitive cu aplicatii aproape nelimitate. Dincolo de numeroasele jocuri si aplicatii de productivitate, aplicatiile pentru sanatate si fitness inregistreaza kilometri pe care i-ati parcurs, caloriile pe care le-ati consumat si chiar si ritmul cardiac. Aplicatiile radio si podcasting de pe Internet va pun in legatura cu lumea intreaga iar aplicatiile Compass, aplicatiile de nivelare si lanternele furnizeaza utilitati portabile.