Ce este maseaua de minte si cum iti dai seama ca trebuie extrasa?

Fiecare persoana poate sa aiba patru masele de minte insa sunt si situatii in care sunt prezente doar 2 sau chiar niciuna. O extractie masea de minte este sursa tututor cosmarurilor persoanelor care au astfel de molari iesiti. Trebuie mentionat faptul ca maseaua de minte nu are niciun rol in masticatie si reprezinta doar o reminiscenta de la urmasi care le foloseau pentru a putea consuma hrana tare. Pentru ca aceste obiceiuri au disparut mult, aceste masele nu mai sunt folosite.

Cand este nevoie de o extractie masea de minte

Apeland la clinica dentara Drumul Taberei, plazadent.ro , pacientii beneficiaza de cele mai bune servicii pentru extractii dentare, inclusiv pentru molarii de minte. In mometul in care maseaua de minte pare ca genereaza probleme nu se va pune un diagnostic decat analizand mai multe simptome. Se tine cont de un tablou complex de simptome astfel incat medicul va pune numeroase intrebari si va analiza mai multe aspecte importate.

Durerea puternica este un semn al faptului ca maseaua de minte este infectata. Durerea poate sa fie simtita in cazul atingerilor sau in momentul in care pacientul mananca, bea apa sau vorbeste. Daca infectia este extinsa si in jurul maselei, afectiunea poarta denumirea de pericoronarita.

Inflamatia si inrosirea gingiilor este de asemenea un semn al faptului ca maseaua de minte este afectata. O masea care are infectie determina inrosirea tesuturilor si inflamarea gingiilor care incep sa doara atunci cand sunt atinse.

Un alt semn al faptului ca undeva exista o infectie este febra. In cazul in care febra vine la pachet si cu toate problemele anterior mentioante atunci este foarte clar ca maseaua de minte este afectata si trebuie neaparat tratata infectia.

Umflaturile la nivelul fetei sunt un semn comun al problemelor cu dintii. O masea infectata poate determina edemul facial in zona in care se afla maseaua, insa sunt si situatii in care se va umfla o jumatate de fata.

Extractie masea de minte | clinica dentara Drumul Taberei | plazadent.ro

extractie masea de minte

Problemele in timpul mestecatului sunt inerente in cazul maselelor de minte infectate. Sunt insotite si de inflamarea nodulilor limfatici din zona in care se afla aceste masele.

Toate aceste simptome duc la o stare generala de disconfort. Persoanele au astfel de simptome inregistreaza o productivitate foarte scazuta, dureri din ce in ce mai mari, iar vizita urgenta la cabinetul veterinar este extrem de importanta.