Cele mai mari greşeli de călătorie şi cum pot fi evitate

Indiferent dacă este prima călătorie în străinătate sau dacă drumurile peste hotare sunt la ordinea zilei, toţi oamenii fac greşeli care pot fi foarte supărătoare sau pot chiar să strice călătoria. Vestea bună este că este nevoie doar de puţină planificare pentru a evita unele dintre cele mai frecvente greşeli, astfel încât timpul poate fi petrecut savurând vacanţa.

  • Bagajul – Oamenii sunt tentaţi să îşi ia mai multe ţinute pentru fiecare ocazie posibilă, dar există riscul de a plăti taxe mari la aeroport, pentru că, de cele mai multe ori, se depăşeşte limita de greutate. Cel puţin jumătate din hainele care au fost planificate iniţial pentru a fi împachetate ar trebui scoase din calcul. Mai mult ca sigur, nu vor fi purtate, aşa că nu trebuie cărate în mod inutil pe drum.

  • Telefonul mobil – Este important ca cei care pleacă în călătorie să ştie ce acoperire au pentru cartelă pentru a evita comisioanele mari de roaming. În cazul în care destinaţia de vacanţă nu apare în listă, turiştii ar trebui să oprească datele înainte de a se urca în avion şi să lase telefonul în modul avion. Dacă accesul la internet este important, turiştii pot căuta să cumpere o cartelă SIM locală după ce ajung.

  • Zborurile de legătură – Condiţiile de zbor pot fi imprevizibile, aşa că cel mai bine este ca pentru escale să se rezerve mai mult timp. Prezenţa într-un aeroport necunoscut, verificările suplimentare şi întârzierile avioanelor pot pune presiune pe turiştii care trebuie să prindă zborurile de legătură.

  • Monedă locală – De îndată ce turiştii părăsesc aeroportul, aceştia vor avea nevoie de bani în moneda locală pentru a cumpăra bilete pentru transportul public sau pentru a plăti taxiul. A scoate bani de la bancomatele aeroportului, care oferă rate de schimb mai bune, este o idee buna pentru situaţiile imprevizibile.

  • Asigurarea de călătorie – aceasta ar trebui să acopere taxe de anulare, astfel încât, dacă, în mod neaşteptat, oamenii nu vor mai putea pleca în vacanţă sau în călătoria de afaceri, ei îşi vor putea recupera o parte din bani. Unele planuri acoperă, de asemenea, cheltuielile medicale de urgenţă dacă propriul plan de asigurare de sănătate nu are acoperire în afara ţării.