Scopul diferitelor tipuri de scaune rulante

Primul scaun cu rotile a aparut acum multi ani si a servit pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati sa obtina posibilitatea de a se deplasa si de a castiga o anumita independenta. Cand acest dispozitiv a fost inventat pentru prima data, a fost folosit doar pentru a-i fi de folos regeli Filip al II-lea al Spaniei sa se deplaseze in interiorul castelului sau. Mai tarziu a devenit un dispozitiv de lux, deoarece numai persoanele cu putere si bani reuseau sa obtina unul. De-a lungul timpului a devenit mai accesibil pentru tot mai multe persoane, astfel dezvoltandu-se o gama mai larga de tipuri de scaune rulante.

Scaunele cu rotile autopropulsate sunt una dintre optiunile disponibile pentru deplasarea in interior si exterior. Acesta contine o gama larga de caracteristici extrem de utile pentru nevoile specifice ale fiecarui utilizator. Unele caracteristici includ indepartarea sau fixarea usoara a rotilor, greutatea redusa, cadrul din diverse materiale, dimensiunile diferite, posibilitatea de a plia dispozitivul.

Printre scaunele cu rotile autopropulsate se afla scaunele sport concepute pentru a ajuta sportivii sa poata practica diverse jocuri. Exista dispozitive care au cadre si caracteristici diferite pentru a oferi cea mai buna mobilitate in timpul jocului. De exemplu, un scaun cu rotile de tenis, are atasate inca doua roti mai mici in spate, acestea avand scopul de a ajuta jucatorul sa aiba mai mult echilibru si mobilitate, sa permita deplasarea rapida si la viteze mari. Alte scaune cu rotile sunt proiectate cu o a treia roata putin mai mica decat cele doua roti din spate si includ si ghido care sa permita controlul mai bun in curbe pe pista de curse. Acestea sunt doar doua exemple de scaune sportive, insa exista multe alte scaune cu rotile care folosesc diferitelor scopuri.

Dispozitivele electrice servesc unul dintre cele mai importante scopuri, adica sa sporeasca mobilitatea si capacitatea de deplasare a celor care nu sunt capabili sa autopropulseze un fotoliu rulant tipic. Acest model s-a schimbat de-a lungul istoriei, imbunatatindu-se condiserabil si ajutand oamenii sa aiba ceva mai multa independenta prin simpla controlare a scaunului cu ajutorul unui joystick.

Scaun cu rotile | fotoliu rulant | www.magazinulortopedic.ro

scaun cu rotile

Fiecare scaun cu rotile are designuri si capacitati diferite, dar toate servesc aceluiasi scop, acela de a permite persoanelor sa obtine mobilitate si independenta, ceea ce imbunatateste considerabil stilul de viata al celor care nu se pot deplasa. Daca urmeaza sa alegeti un scaun cu rotile pentru dumneavoastra sau cineva drag, accesati cu incredere https://www.magazinulortopedic.ro/ si vedeti ce se potriveste nevoilor!