Achizitionarea unui laptop ieftin second-hand necesita o atentie sporita in ceea ce priveste functionalitatea sa. Majoritatea laptopurilor au o garantie de 5 ani, insa daca se cumpara un laptop care are deja un defect, acesta nu va fi acceptat spre returnare. De aceea este necesara atentia. IT-SH.ro sare in ajutorul clientilor sai oferindu-le cateva sfaturi legate de accesoriile unui laptop.

Cum se testeaza accesoriile unui laptop ieftin?

Pentru inceput, se recomanda testarea touchpad-ului si a tastaturii. Pe langa verificarea tastaturii la exterior, trebuie verificata si functionalitatea acesteia. O tastatura buna are toate tastele si raspunde rapid la comenzile clientului. Si touchpad-ul este important sa raspunda la fel de rapid, fara intarzieri. De asemenea, acesta nu trebuie sa aiba zgarieturi sau sa dispuna de alte defecte. O verificare mai ampla a touchpad-ului presupune testarea zoom-ului si atingerea simultana cu unul sau doua degete.

Porturile USB si unitatea CD/DVD presupun alte accesorii ale laptopului ce trebuie analizate. Astfel se vor verifica urmatoarele: mufa pentru casti, portul pentru internet, HDMI, unitatea CD/DVD, dar si slotul pentru card SD. Este important ca toate intrarile sa aiba o functionalitate buna si corecta. Multe dintre ele sunt conectate la placa de baza si au un pret destul de mare, in cazul in care trebuie inlocuite. De aceea trebuie verificate cu atentie.

Conectarea la wireless este buna? Achizitionarea unor laptopuri second-hand fara posibilitatea conectarii lor la o retea wireless este inutila. Nimeni nu isi doreste sa cumpere un laptop pe care sa nu il poata conecta la internet. Este foarte important ca atunci cand se aprinde laptop-ul sa se poata vedea retelele disponibile de wireless. Altfel, inseamna ca dispozitivul are o problema de conectare. Pe langa wireless, trebuie verificata si conexiunea la Bluetooth.

Laptop ieftin | laptopuri second-hand | IT-SH.ro

laptop ieftin

Cum se verifica bateria unui laptop?

Bateria reprezinta si ea un accesoriu important al unui laptop. Verificarea ei nu necesita foarte multe cunostinte tehnice. Despre durata de viata a acesteia se pot accesa setarile pentru gestionarea energiei. In acest fel, clientul va afla informatii despre starea bateriei si despre timpul necesar incarcarii acesteia.