Exista un top al celor mai populare atractii turistice pe care oamenii nu ar trebui sa le rateze, cum ar fi:

Machu Picchu (Peru)

Orasul sacru Machu Picchu, considerat una dintre cele 10 minuni ale lumii, a fost declarat Patrimoniu Mondial de catre Unesco in 1983. Cetatea a fost descoperita de Hiram Bingham in 1911 si este situata pe un munte de granit, la aproximativ 130 de kilometri de orasul Cusco.

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi

A treia cea mai mare moschee din lume si cea mai mare din Emiratele Arabe Unite este, in ochii turistilor, un loc spectaculos si foarte recomandat. Construita in cinstea primului presedinte al tarii, Moscheea Seic Zayed se remarca prin inaltimea celor 4 minarete, care ajung la 107 metri, si pentru coloanele sale – are 1.048 in exterior si 96 in interior. Un alt aspect izbitor este decorarea sa cu pietre pretioase si alte ornamente delicate.

Angkor Wat, Siem Reap (Cambodgia)

Templul Angkor Wat este considerat cea mai mare constructie religioasa construita vreodata. Situat in provincia Siem Riep, in Cambodgia, este una dintre partile integrale ale unui vast complex de temple construit in zona Angkor, care a fost candva capitala imperiului Khmer. Lucrarea, care dateaza din secolul al XII-lea, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1992.

Bazilica Sf. Petru (Vatican)

Al patrulea site esential in opinia calatorilor este Bazilica Sf. Petru din Vatican, unul dintre cele mai sfinte colturi ale catolicismului. Construita intre 1506 si 1626 pe locul unde se crede ca sunt ingropate ramasitele apostolului, gazduieste cele mai masive evenimente care au loc la Roma. Desi nu este cel mai important templu din oras, are o cupola spectaculoasa care a servit ca sursa de inspiratie pentru alte mari lucrari.

Taj Mahal, Agra (India)

Multe persoane afirma ca Taj Mahal este cea mai frumoasa cladire din lume. Aceasta bijuterie istorica, rodul iubirii, este un mare mausoleu de marmura alba construit de imparatul mongol Shah Jahan in cinstea sotiei sale preferate care a murit in timpul nasterii unuia dintre copiii sai. Lucrarea, considerata Patrimoniu Mondial de catre Unesco, a fost construita intre 1631 si 1654 in orasul indian Agra.

Grand Place, Bruxelles (Belgia)

In Grand Place din Bruxelles, marea bijuterie a capitalei belgiene, cladirile renascentiste, gotice, neoclasice si in stil flamand converg, intr-o armonie care a determinat-o sa fie considerata una dintre cele mai frumoase din Europa. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.