Elveto Dent este o clinica la care se pot pune proteze dentare in sector 2, echipa de medici fiind extrem de experimentata in privinta acestui tip de interventie, dar si in alte tratamente stomatologice. In clinica se folosesc doar proteze dentare moderne, confortabile si estetice si se lucreaza doar pe baza amprentei individuale, pentru toti pacientii.

Desi medicul stomatolog este cel care recomanda tipul de proteza dentara potrivit, acest lucru nu inseamna ca pacientii nu trebuie sa cunoasca anumite caracteristici de baza ale fiecarui tip in parte.

Astfel, oamenii vor putea intelege mai bine ce presupune interventia prin care vor trece si vor cunoaste motivele pentru care le-a fost recomandat un anumit tip de proteza in detrimentul altuia. Cei care doresc sa afle informatii despre diferentele de preturi pot consula lista disponibila pe Elveto-Dent.ro.

Principalele tipuri de proteze dentare

La Elveto Dent, o clinica stomatologica din sector 2, medicii pot recomanda pacientilor patru tipuri de proteze dentare:

  • proteza partial acrilica;
  • proteza pe implant;
  • proteza scheletata.
  • proteza completa.

Proteza partial acrilica este recomandata persoanelor cu edentatie partiala si vine cu avantajul unui pret accesibil. Dupa ce se ia amprenta campului protetic, se va turna un model intr-un laborator special de tehnica dentara. In ceea ce priveste conectorii acestui tip de proteza, pot fi din aliaj fde cobalt si crom sau acrilici.

Proteze dentare in sector 2 | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Proteza pe implant se imparte in doua subtipuri: proteza fixa si proteza mobila. Cea fixa este montata definitiv pe implanturi. Suruburile de prindere sunt introduse in orificiile speciale ale protezei, urmand sa fie obturate dupa atasarea protezei. Proteza mobila poate fi scoasa oricand de catre pacient, avand un sistem de prindere cu click.

Proteza scheletata este recomandata celor care doresc sa isi imbunatateasca fizionomia, deoarece are un efect vizibil asupra acestui aspect. Este facuta dintr-un schelet metalic, dar care nu se mai observa dupa montare. Principalul avantaj al acestui tip de proteza este rezistenta.

Proteza completa presupune inlocuirea totala a danturii si se imparte in doua subtipuri: proteza conventionala si proteza imediata. Protezele conventionale pot fi purtate de catre pacient doar in urma vindecarii complete a gingiilor dupa extractii, iar celelalte se pot plasa imediat dupa ce dintii sunt extrasi, cu conditia ca dentistul sa faca mulajul inainte de procedura de extractie.