De cele mai multe ori, persoanele in varsta au nevoie de ajutor specializat, de un carucior rulant cu ajutorul caruia sa se deplaseze fara a apela la sprijinul copiilor, nepotilor sau la ajutorul asistentilor personali angajati sau propusi de stat.

Cei care se gandesc la achizitinarea unui carucior rulant pentru persoanele in varsta trebuie in primul rand sa se documenteze bine inainte de a face alegerea, pentru ca sunt dispozitive speciale pentru batrani, diferite de cele pentru persoanele cu dizabilitati.

Carucioarele rulante se pliaza pe nevoile fizice ale utilizatorilor

Reprezentantii MagazinulOrtopedic.ro sugereaza alegerea carucioarelor rulante care se pliaza pe nevoile utilizatorilor. Este important sa se tina cont de starea utilizatorului, daca poate sau nu sa urce si sa coboare fara ajutor din carucior, pentru ca unii varstnici sunt complet imobilizati, in timp ce altii folosesc fara probleme un cadru de mers sau un baston.

De asemenea, in alegerea caruciorului rulant este important sa se tina cont daca utilizatorii au probleme de postura sau nu, daca au nevoie de un scaun care sa le asigure o pozitie comoda a spatelui si daca este nevoie de un spatar special sau nu.

Cadru de mers | Carucior rulant  | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

In plus, greutatea utilizatorului conteaza foarte mult, pentru ca daca acasta depaseste capacitatea scaunului, functionarea va fi complet inconfortabila. Nu in ultimul rand, pentru a cumpara un carucior rulant de calitate, este important sa se tina cont daca acesta va fi folosit si pentru activitati recreationale sau nu, daca va fi folosit numai la interior sau la exterior, daca este usor de transportat, daca este pliabil, daca are o structura rezistenta sau robusta.

Importanta caruciorului rulant in viata persoanelor cu dizabilitati

Caruciorul rulant are un rol foarte important in viata persoanelor cu dizabilitati. Acesta va fi folosit la interior sau la exterior si ii va ajuta pe cei care nu se pot deplasa singuri sa nu abandoneze ideea de a iesi in lume si sa nu se multumeasca doar cu petrecerea timpului in pat, in propria locuinta. Este important ca alegerea sa fie una informata, astfel incat caruciorul rulant sa il ajute cu adevarat pe cel care are nevoie de acest dispozitiv.