Parodontoza este o afectiune cu care se confrunta foarte multi oameni, afectiune care este declansata de un dezechilibru al aparatului masticator, de o igiena orala precara, de neglijarea vizitelor la medicul un cabinet de stomatologie in sector 6, cu adresa virtula https://plazadent.ro, dar si din cauza placii bacteriene si a tartrului.

Tratamente eficiente de stomatologie in sector 6 pentru parodontoza

Tratamentul pentru parodontoza este de regula instaurat in ultimele faze ale acestei boli pentru ca oamenii nici nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, iar cand o descopera dintii deja sunt afectati, pungile parodontale sunt instalate, iar mobilitatea dentara este la doar un pas.

Tratamentele pentru parodontoza trebuie alese in functie de fiecare pacient in parte, dar si de stadiul bolii in care se afla. Pardodontoza nu este o afectiune reversibila, ci tratamentele sunt menite numai sa opreasca evolutia bolii si sa stabilizeze aparatul masticator. Boala parodontala este tratabila, dar nu reversibila, iar instaurarea tratamentului poate sa previna caderea dintilor si necesitatea implanturilor dentare.

Parodontoza trebuie depistata de la primele semne, si anume de la sangerarile gingivale, de la inrosirea sau tumefactia gingiilor, iar stabilirea unui diagnostic corect in faza initiala este un element esential in definirea planului de tratament pentru aceasta afectiune.

Pentru parodontoza, specialistii recomanda terapia cu laser, din ce in ce mai des folosita si foarte eficienta, care presupune dezinfectarea zonei afectate, precum si distrugerea bacteriilor ce se afla sub gingii si tratarea retractiei gingivale. Chiuretajul subgingival in camp inchis reprezinta o alta metoda de tratare a parodontozei si de igienizare sub-gingivala folosind instrumente specifice pe langa radacina dintilor.

Stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie-in-sector-6

Exista, desigur si tratamente invazive, ce presupun chiuretajul in camp deschis, dar si chirurgia ce presupune reconstructia oaselor maxilare, precum si extractiile dentare in cazul dintilor si maselelor afectate de parodontoza care nu mai pot fi mentinuti pe arcada fara pericol de infectii si care nu mai pot fi folositi la masticatie. In alta ordine de idei, sunt indicate si grefele gingivale si in ultima instanta, implantul dentar, menit sa acopere bresele edentate din cauza parodontozei.

Pentru ca aceasta afectiune este din ce in ce mai des intalnita atat in randul adultilor trecuti de prima tinerete, cat si in randul adolescentilor, este foarte important ca aceasta sa fie diagnosticata din stadiile incipiente si sa se inceapa tratarea acestei boli.