Aceste jocuri distractive vor aduce nu numai emotii vesele copilului, ci sunt si potrivite pentru mentinerea tonusului copilului acasa.
- Jocul cu mingea pentru coordonare si reflex
Acest joc ajuta la dezvoltarea coordonarii miscarilor mainii si degetelor, prinderea, dezvoltarea reactiei rapide, agilitatea, capacitatea de orientare in spatiu, imbunatatirea functiei vizuale, coordonarea vizual-motorie, alternanta.
Pentru a face acest lucru, trebuie doar aleasa o masa pentru desfasurarea jocului. Copilul rostogoleste o minge de marime medie catre un adult care sta de cealalta parte a mesei. Scopul este ca mingea sa nu cada pe podea. Activitatea se poate complica prin punerea unor cutii de diferite dimensiuni in care copilul poate arunca mingea de la distanta.
- Jocul „Ajuta iepurasul sa ajunga acasa”
Aceasta activitate este potrivita pentru dezvoltarea coordonarii miscarilor, abilitatii de a naviga in spatiu, mers, mentinerea echilibrului.
Parintele deseneaza cu creta o linie lunga pe podea / intinde o franghie pe jos si pune la un capat o jucarie de plus. Ii sugereaza copilului sa mearga la iepuras, mergand pe podul improvizat. Initial, adultul poate tine copilul de mana pentru a trece „podul” si a ajuta iepurasul sa ajunga acasa.
- Jocul „Suna la clopotel”
Parintele tine in mana, cat mai sus un clopotel. Ii sugereaza copilului sa sara pentru a ajunge cu mana la clopotel si sa sune.
- Joc „Bunny”.
Este pentru dezvoltarea coordonarii miscarilor, executarea instructiunilor, cresterea tonusului psiho-emotional, dezvoltarea simtului ritmului.
Parintele sta in fata copilului si ii cere sa repete miscarile iepurasului, in conformitate cu cuvintele cantecului / va trebui sa inventeze versurile si melodia cantecului /. Parintele arata miscarile.
De exemplu: ,,Iepuras , iepuras – apleaca-te, iepuras, iepuras – bate cu picioarele.”
Este necesar ca parintele sa monitorizeze executarea corecta a miscarilor, dar sa se asigure ca micutul nu oboseste.