Succesul unui business se observa in primul rand in functie de feedback-ul primit din partea clientilor, obiectivul fiind ca acesta sa fie unul pozitiv si de la un numar cat mai mare, si mai apoi in functie de profitul inregistrat, care este, de fapt, direct proportionat cu gradul de satisfactie al clientilor. In aceasta idee, AttoSoft.ro propune utilizarea programelor smart, capabile sa duca la un alt nivel o afacere.

Avantajele unui software CRM pentru managementul relatiei cu clientii

Managementul relatiei cu clientii (CRM) include orice instrument, strategie sau proces care contribuie la imbunatatirea business-ului si la accesul clientilor la serviciile oferite de acesta. In schimb, un software CRM inglobeaza un set de stategii, politici si tehnologii implementat in vederea atragerii, retinerii si fidelizarii clientilor.

Acest program trebuie personalizat si configurat in conformitate cu specificul business-ului pentru a putea sa functioneze corect. De aceea, in general se apeleaza la specialisti care, in urma discutiilor cu managerii, realizeaza un plan pentru implementarea acestui software.

Proiectul de implementare cuprinde, printre altele, analiza de proiect, import de date si training al personalului ce va fi implicat in acest proces. Aplicatiile CRM sunt utilizate, de obicei, de mai multe departamente, ca de exemplu vanzari, marketing, financiar, IT, client-service sau debt-collection.

Prin utilizarea acestor instrumente, reprezentantii AttoSOFT urmaresc standardizarea procesului de vanzare in vederea obtinerii unor performante notabile in acest sens. In plus, din dorinta de a nu mai depinde de departamentul de vanzari sunt integrate o serie de solutii ERP, invederea obtinerii unei viziuni de ansamblu a informatiilor necesare procesului de vanzare sau marketing.

Solutii ERP | Software CRM | AttoSoft.ro

software CRM

Astfel, datorita acestui proces de implementare modulul CRM poate oferi metode de filtrare a partenerilor si contactelor, oferind totodata si istoricul achizitiilor, pentru mesaje targetate intr-un mod eficient.

Solutiile ERP, adica de planificare a resurselor companiei, apartin unui sistem back-office ce gestioneaza procesele de business precum achizitia, planificarea productiei, urmarirea comenzilor sau gestionarea stocurilor. In plus, datorita internetului, prin integrarea facilitatilor acestui sistem, clientii pot urmari statusul propriei comenzi, dar si stocurile companiei furnizoare.

Diferenta dintre cele doua sisteme este ca CRM este un sistem de front-office ce urmareste cresterea profitului prin cresterea volumului de vanzari, in timp ce ERP este un sistem de back-office care vizeaza reducerea costurilor si eficientizarea cheltuielilor generale.