Copiii si adultii care poarta un aparat dentar ieftin, pentru a-si indrepta dantura trebuie sa acorde o atentie deosebita atat igienei orale, cat si obiceiurilor pe care le au in privinta planului alimentar. Este esential ca pacientii sa fie foarte atenti si sa tina cont de sfaturile medicilor, pentru ca tratamentul sa le ofere rezultatele pe care si le doresc. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele elemente de care indivizii trebuie sa tina cont!

Evitarea alimentelor dure

Pentru inceput, ideal este ca adultii si copiii care poarta aparat dentar sa se fereasca de alimentele dure, care trebuie mestecate foarte mult. De ce? Consumul de produse tari poate conduce la deplasarea bracketilor si la necesitatea de reorganizare a acestora de catre medicii specialisti. Mai exact, dintii nu mai sunt sustinuti la fel de bine de aparatul dentar, iar indivizii risca sa aiba parte de rezultate care sa nu le fie favorabile.

Igiena orala

Multi oameni considera ca trebuie sa evite periajul dentar daca poarta aparat pentru corectarea pozitiei dintilor, insa acest lucru nu este deloc adevarat. Dimpotriva – stomatologii de la Elveto-Dent.ro recomanda atat copiilor, cat si adultilor sa se spele pe dinti dupa fiecare masa si sa foloseasca periute cat mai moi, care sa nu afecteze pozitia bracketilor. In acest fel, resturile alimentare sunt eliminate din spatiile interdentare, iar riscurile de aparitie a cariilor se diminueaza considerabil. Daca este nevoie, indivizii pot folosi inclusiv ata dentara, insa trebuie sa aiba grija.

Aparat dentar ieftin – vizite periodice la medicul stomatolog

Cei care poarta un aparat dentar ieftin trebuie sa mearga in mod frecvent la clinica stomatologica, pentru ca specialistii sa le tina tratamentul sub observatie. Mai mult, atunci cand este nevoie, doctorii pot strange sarmele care sustin bracketii, astfel incat sa pozitioneze dintii cat mai bine. De regula, aceasta operatiune se face o data pe luna, insa poate fi diferita de la caz la caz.

Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Evitarea bauturilor fierbinti sau foarte reci

Nu in ultimul rand, ideal este ca pacientii care cauta sa isi corecteze dantura sa evite bauturile foarte fierbinti, dar si pe cele foarte reci. Este esential ca indivizii sa se fereasca de orice actiune care ar putea sa le provoace dureri la nivelul cavitatii bucale.

In ciuda faptului ca in primele zile, aparatul dentar poate fi usor inconfortabil, avand in vedere ca oamenii nu sunt inca obisnuiti cu el, in saptamanile imediat urmatoare lucrurile devin mult mai usoare!