Noul trend in infrumusetarea privirii si a ochilor este aplicarea de gene false. Surprinzator, au fost inventate tocmai in 1916 de catre regizorul american D. W. Griffith. Actrite ca Joan Crawford, Marlene Dietrich in epoca de aur a cinematografiei, precum si cele din anii ’60, le-au folosit intens. Insa cunosc de-abia in zilele noastre un adevarat avant comercial.

Azi, datorita noilor tehnologii, genele false cunosc o dezvoltare uimitoare: un numar mare de modele in culori, forme si dimensiuni extrem de variate. Trebuie doar sa alegi ce-ti place si ce ti se potriveste. Astazi, exista un numar impresionant de femei care poarta gene false in fiecare zi. Numarul cosmeticienelor care se ocupa cu aplicarea lor este impresionant, datorita cererii. Atentie! Aplicarea genelor false creeaza dependenta!

Genele false se aplica pe machiajele deosebite: machiaje de seara, machiaje fantezie, de film, de teatru. Contureaza foarte bine ochiul dar dau un aspect artificial si teatral. Genele false se prezinta sub forma de banda sau gene fir cu fir.

Genele sub forma de banda se aplica mai usor. Este nevoie de un adeziv special care se aplica pe marginea benzii, pe partea interna, cu ajutorul unui betisor. Apoi se lipeste banda pe pleoapa, cat mai aproape de radacina genelor, din unghiul intern catre cel extern. Cu un betisor curat se fixeaza bine banda pe pleoapa. Clienta este apoi rugata sa deschida usor ochiul si se retuseaza usor pozitia benzii.

Tipuri de gene false si moduri de utilizare

Se procedeaza la fel si la celalalt ochi. In final, genele false se rimeleaza impreuna cu cele naturale pentru un aspect uniform. Daca genele artificiale sunt prea lungi, se taie pana la o lungime acceptabila care sa se apropie de lungimea celor naturale. La indepartare, genele se desprind de la unghiul extern, prinzand cu penseta si tragand usor. Se curata cu lapte demachiant, se degreseaza cu alcool si se pastreaza in cutia speciala.

Genele fir cu fir se sustin cu penseta de varf si se extrag dintre cele naturale. La fel si in cazul genelor smocuri. Aplicarea genelor fir cu fir trebuie realizata de un stilist de gene, deoarece este imposibil sa fie aplicate de purtatoare.

Obtine un look romantic sau dramatic cu ajutorul genelor false si cucereste lumea dintr-o privire!