Asa cum era de asteptat, Peugeot profita de CES 2023 din Las Vegas pentru a prezenta noul sau concept car. Denumit Peugeot Inception Concept, acesta este una dintre vedetele salonului american de tehnologie. Si daca nu pare a fi planificata o productie de serie, inovatiile sale ar trebui sa se regaseasca pe viitoarele modele Peugeot.

Noua era a Peugeot incepe cu aceasta masina. Constructorul auto francez merge la CES 2023 din Las Vegas, SUA, pentru a dezvalui noul sau studiu de design. Denumit Peugeot Inception Concept, automobilul se doreste a fi un manifest care introduce noul limbaj de design al marcii.

Bazat pe platforma STLA Large a grupului Stellantis, Peugeot Inception Concept adopta o silueta de berlina joasa, cu o lungime de cinci metri si o inaltime de 1,34 metri. Designul este marcat de linii geometrice, ascutite si de o pozitie de felina. Culoarea monocroma a caroseriei este compusa din pigmenti metalici fini.

Cele trei gheare, o semnatura emblematica

In partea din fata a acestui Peugeot Inception Concept, exista o semnatura luminoasa compusa din celebrele trei gheare. Grila este alcatuita dintr-o singura bucata de sticla care gazduieste in centru logo-ul Peugeot luminescent cu efect 3D. Trei bare orizontale subtiri se intind pe toata latimea acesteia. De asemenea, un ecran de culoare numit Tech Bar trece prin pielea usilor pentru a trimite mesaje catre exteriorul masinii.

Un aspect de coupe futurist in partea din spate

In partea din spate, Peugeot a reinterpretat, de asemenea, semnatura luminoasa cu trei gheare. Partea din spate este deosebit de expresiva, cu un aspect inclinat care aminteste de un coupé. In ceea ce priveste jantele, acestea sunt echipate cu jante de 20 de inci care amintesc de cele de pe Peugeot 408. Insertiile textile forjate le intaresc calitatile aerodinamice.

Ofera performante de supercar

Bazat pe o arhitectura 800V, Peugeot Inception Concept are doua motoare electrice pentru a asigura tractiunea integrala. Puterea combinata se apropie de 680 CP, ceea ce permite concept-car-ului sa accelereze de la 0 la 100 km/h in “mai putin de trei secunde”.

Autonomie mare si consum redus de combustibil

De asemenea, masina are o baterie de 100 kWh, despre care producatorul sustine ca ofera o autonomie de 800 de kilometri. De asemenea, Peugeot precizeaza consumul de carburant care este de 12,5 kWH/100 km. Automobilul poate fi reincarcat prin inductie pentru a oferi o autonomie de 30 de kilometri intr-un minut sau 150 de kilometri in cinci minute.