Maseaua de minte este situata in partea din spate a arcadei dentare si apare in mod normal intre varsta adolescentei si cea adulta. In momentul in care provoaca anumite episoade de durere, cel mai bine este ca pacientul sa ceara sfatul medicului dentist. In unele situatii, s-ar putea sa fie necesara extractia sa, pentru a nu afecta si maselele aflate in jurul sau.

Clinica dentara Elveto Dent este un loc care poate fi luat in considerare pentru o astfel de procedura, dispunand de echipamentele necesare si de echipe medicale de incredere. Aceasta este una dintre cele mai comune interventii chirurgicale dentare, care trebuie sa fie efectuata la un moment dat.

In ce consta procesul de extractie a maselei de minte?

Procesul de extractie a maselelor de minte poate dura intre 20 de minute si o ora, in functie de complexitatea cazului. In general, pacientii nu simt durere in timpul procedurii, dar pot experimenta un usor disconfort in perioada de recuperare dupa procedura. Cei care vor sa beneficieze de o extractie a maselei de minte in sectorul 2 sunt incurajati sa isi indrepte atentia catre Elveto Dent. Pentru o procedura completa, se tine cont de urmatoarele etape:

  • evaluarea medicala: medicul stomatolog va efectua o evaluare a starii generale a sanatatii pacientului si va examina radiografiile dentare pentru a determina pozitia si dimensiunea dintilor de minte;

  • administrarea anesteziei: inainte de inceperea procedurii de extractie, medicul dentist va administra anestezie locala sau sedare intravenoasa pentru a reduce disconfortul si durerea;

  • incizia gingiei: se va efectua o incizie in gingie pentru a ajunge la maselele de minte si pentru a indeparta tesutul gingival care ii acopera;

  • indepartarea propriu-zisa a maselei;

  • curatarea: dupa indepartarea molarului de minte, medicul va curata zona pentru a ajuta la o vindecare rapida. Daca procedura este mai complexa decat de obicei, poate fi necesara aplicarea unui pansament special pentru a preveni sangerarea.

Extractie a maselei de minte in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Extractie a maselei de minte in sectorul 2

Pe langa extractia maselelor de minte, Elveto-Dent.ro se ocupa si de curatarea dentara, tratarea cariilor si implanturile dentare.

Extractia maselei de minte este o procedura chirurgicala dentara complexa, care trebuie sa fie realizata de un medic stomatolog cu experienta, capabil sa gestioneze in mod adecvat orice situatie neprevazuta.