Este cea mai frumoasa perioada a anului! Vremea se incalzeste, zilele devin mai lungi si toata lumea este intr-o dispozitie mai buna. Ce nu este de apreciat la vara?

Dar cu atat de multe locuri incredibile de vizitat, este imposibil sa te limitezi la unul singur. De la plajele din Grecia la orasele de pe dealurile din Cinque Terre, exista ceva pentru toata lumea pe continent!

Iata cele mai bune sapte destinatii europene de vizitat in aceasta vara.

Riviera Franceza, Franta

Coasta de Azur este o intindere de coasta mediteraneana din sud-estul Frantei, cunoscuta pentru statiunile si plajele sale pline de farmec si care gazduieste unele dintre cele mai frumoase sate din Franta. Orasul Nisa este un punct de plecare popular pentru a explora Riviera Franceza. Alte orase notabile de-a lungul coastei sunt Cannes, renumit pentru festivalul sau de film, si Saint-Tropez, cunoscut pentru iahturile sale de lux si vizitatorii celebri. Vara este cea mai buna perioada pentru a vizita Coasta de Azur, cand vremea este calda.

Roma, Italia

Roma, capitala Italiei, este un oras intins, cu o istorie bogata care dateaza din timpul Imperiului Roman. Unele dintre cele mai faimoase locuri din Roma includ Colosseumul, Fontana di Trevi si Treptele Spaniole.

Cei care viziteaza Roma vara se pot bucura de o inghetata racoritoare in timp ce se plimba pe strazile antice, se pot plimba pe holurile Muzeului Vaticanului si pot degusta unele dintre cele mai populare mancaruri din Italia.

Mallorca, Spania

Mallorca este o destinatie populara pentru escapadele de vara pentru calatorii europeni. Aceasta insula spaniola din Marea Mediterana este cunoscuta pentru plajele sale de nisip, golfurile adapostite si stancile spectaculoase. Capitala, Palma de Mallorca, este o baza excelenta pentru a explora insula. Alte orase populare includ Alcudia, cu zidurile sale medievale, si Pollensa, cunoscut pentru galeriile sale de arta si restaurantele sale.

Orasul Mallorca

Mallorca este locul perfect pentru a se relaxa si a se bucura de soare. Vizitatorii se pot bucura de multe activitati, cum ar fi windsurfing, navigatie si drumetii. Si, bineinteles, nicio excursie in Mallorca nu ar fi completa fara a gusta din delicioasa bucatarie locala, cum ar fi paella, tapas si sangria. Peisajele impresionante, plajele frumoase si mancarea proaspata sunt doar cateva dintre multele motive pentru care ar trebui sa se viziteze Spania in aceasta vara.

Zagreb, Croatia

Zagreb este capitala Croatiei si o destinatie de vara excelenta pentru calatorii care doresc sa experimenteze un amestec de viata urbana si activitati in aer liber. Orasul gazduieste numeroase muzee, galerii de arta si cladiri istorice. Pentru o pauza de la agitatia orasului, vizitatorii se pot bucura de unul dintre numeroasele parcuri din Zagreb sau pot face o plimbare panoramica cu telecabina pana in varful muntelui Sljeme.