Sfecla rosie – una dintre cele mai apreciate radacinoase

Consumata sub forma de suc, salata, supa sau la cuptor, sfecla rosie este hranitoare, nutritiva si un medicament de exceptie. In secolul al IV-lea, un medic grec scria despre sfecla ca poate energiza si proteja organismul, intocmai cum o face mierea.

sfecla rosie

Descoperita in Antichitate, sfecla rosie este una dintre cele mai apreciate radacinoase, atat datorita gustului bogat pe care il are, cat si datorita proprietatilor benefice asupra sanatatii consumatorilor. Sfecla rosie este un aliment – medicament, o leguma care trateaza si previne o serie de afectiuni, intarind organismul si raspunsurile acestuia.

Sfecla rosie – Proprietati nebanuite ale sfeclei

Consumata sub forma de suc, salata, supa sau la cuptor, sfecla rosie este hranitoare, nutritiva si un medicament de exceptie. In secolul al IV-lea, un medic grec scria despre sfecla ca poate energiza si proteja organismul, intocmai cum o face mierea. Sfecla comestibila contine lipide, glucide, vitaminele A, C, B, E, saruri si fibre. Radacina de sfecla este racoritoare, nutritiva si antianemica.

Unii pacienti folosesc sfecla rosie pentru a trata leucemia, fiind un aliat pretios pentru refacerea sangelui. Nu numai leucemia este vizata, ci si alte tipuri de cancer sunt ameliorate gratie acestei plante. Sucul de sfecla rosie este valoros si contine foarte mult calciu solubil, ideal pentru pacientii care sufera de spasmofilie si osteoporoza.

Consumul de sfecla mai este indicat si in nevroze, demineralizari si in menopauza. Se recomanda un consum de minimum 500 de mililitri de suc de sfecla pe zi impotriva bolilor tumorale si a leucemiei.

Sfecla rosie creste si capacitatea de rezistenta a corpului la agentii patogeni, reechilibrand si regland sistemul nervos al organismului. Sfecla elimina toxinele din corp si ajuta la o buna functionare a tractului intestinal. Trateaza obezitatea si constipatia si favorizeaza metabolismul.

Sfecla rosie este indicata persoanelor obeze si care sufera de inhibarea glandei tiroide, dar si de diferite boli renale si ale vezicii urinare, regland functiile hepatice si activand metabolismul general. Sfecla rosie isi pastreaza foarte bine proprietatile si daca este coapta in cuptor.

Femeile insarcinate trebuie sa consume sfecla rosie datorita continutului mare de acid folic. Este necesara insa dozarea cu atentie a consumului de sfecla, deoarece este o leguma cu proprietati foarte puternice, provocand dureri de cap, stari de voma, tensiune arteriala, iar lista poate continua. Un aliment – medicament de exceptie, sfecla rosie are proprietati benefice asupra organismului uman.