Cartile deschid usi in mintea noastra permitandu-ne sa traim o viata intreaga si sa calatorim in lume fara a renunta la confortul canapelei. Cand citim o carte intram in pantofii altcuiva, vedem lumea prin ochii autorului si vizitam locuri in care nu am avea acces. Poate intr-un mic sat indian sau campii intinse din Narnia. Cartile ne invata despre dragoste, suferinta, prietenie, razboi, nedreptate si oameni. Ar fi pacat sa nu profitam ca le avem la indemana.

Timpul pe care oamenii il au la dispozitie este destul de limitat, motiv pentru care merita cateva recomandari de carti bune de citit rapid!

Fata din tren” este un thriller psihologic scris de Paula Hawkins, o autoare britanica. Romanul este scris din punctul de vedere a trei femei, Anna, Megan si Rachel, cea din urma fiind si personajul de la care pleaca toate actiunile. In urma divortului de sotul ei, Rachel ia zilnic trenul spre Londra si trece pe langa fosta ei casa in care acum locuiesc Anna, fostul sot al lui Rachel si fetita lor. Acest lucru o deprima, pe langa multe altele si se apuca de baut. In urma consumului de alcool are niste stari si comportamente ciudate despre care apoi nu-si aminteste nimic. Doar privind din tren, Rachel descopera o multime de lucruri despre cateva familii pe langa casa carora trece. La un moment dat, decide sa se implice activ in viata lor, iar acest lucru o ajuta sa se lase de bautura.

Carti bune de citit, recenzii de carti | blog.printrecarti.ro

carti bune de citit

O alta carte cutremuratoare, dar care se citeste repede este „Ce a lasat in urma ei”, scrisa de Ellen Marie Wiseman. Subiectul acesteia se concentreaza in jurul unei adolescente, Izzy, care are un trecut intunecat. Mama sa si-a ucis sotul, adica pe tatal fetei, iar acum este in inchisoare. Copila a locuit la diverse familii adoptive, insa la ultima dintre ele primeste provocarea de a inventaria lucrurile ramase de la rezidentii unui centru de boli mintale. Asa descopera o poveste tulburatoare despre o tanara sanatoasa care a fost inchisa in acel centru doar pentru ca s-a indragostit de un barbat sarac. In acest mod a aflat cat de multe poate suporta iubirea si incepe sa inteleaga chiar si fapta mamei sale.

Recenzii de carti, detaliate si bine structurate, puteti gasi accesand blog.printrecarti.ro. Tot aici puteti citi si alte tipuri de articole, evident, tot cu si despre carti!