Pedodontia este una din ramurile stomatologiei care face referire la tratamentele aplicate copiilor. Copiii sunt printre cei mai importanti dar si dificili pacienti in primul rand din cauza fricii de a merge la medicul stomatolog si din cauza lipsei de rabdare de care dau dovada pe scaunul din cabinetul stomatologic. Copiii trebuie dusi de catre parinti si bunici la medicul stomatolog inca de la aparitia dintilor de lapte in primul rand pentru a se obisnui cu ideea de a merge la medic si importanta pe care le au aceste vizite pentru sanatatea dintilor lor. In cabinetul stomatologic Sector 2, https://cabinetstomatologicsector2.ro/ serviciile de pedodontie sunt printre cele mai cautate de pacienti iar unul din cele mai des intalnite sunt sigilarile dentare. Un dentist bun va sti sa se apropie de copil si sa il faca sa se simta in siguranta, aplicandu-i tratamente fara durere.

Importanta sigilarii dintilor la copii – dentist bun | cabinetstomatologicsector2.ro

dentist bun

Sigilarea dintilor la copii este una din cele mai simple si mai sigure proceduri prin care specialistii ofera pacientilor siguranta ca dintii nu se vor caria. Aceasta procedura nu exclude insa complet aparitia cariilor, doar reduce posibilitatea dezvoltarii bacteriilor care cauzeaza carierea dintilor.

Avantajele sigilarii dentare sunt numeroase. In primul rand, procedura nu doare, nu este inestetica, nu irita copilul, nu dureaza mult astfel incat cel mic sa se plictiseasca pe scaun. Dintii copiilor vor fi protejati de durerile provocate de caria dentara si chiar de pierderea dintilor permanenti. Dintii devin mai rezistenti, mai usor de periat si intreaga procedura nu costa mult.

Modul in care este aplicat tratamentul sigilarii dentare a dintilor copiilor este lipsit de disconfort si aduce beneficii pe termen lung. Etapele sigilarii dentare includ igienizare suprafetei dentare, periajul profesional, aplicarea solutiei demineralizante ce sporeste aderenta materialului sigilant, aplicarea si verificarea sigiliului. Toata operatiunea dureaza cateva minute si nu costa mult, insa reprezinta bazele unei bune igiene orale din copilarie care se va concretiza la maturitate sub forma unei danturi perfecte, curate si lipsite de carii.