Categorii
Diverse

Beneficiile jocului de puzzle pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor

Unul din jocurile preferate ale copiilor si deopotriva ale parintilor este puzzle-ul. Parintii il cumpara pentru ca nu este foarte scump, tine copilul ocupat mai multe ore, este benefic pentru dezvoltarea inteligentei copilului, cu alte cuvinte ii pune mintea la contributie si ii capteaza atentia in totalitate. Puzzle-ul ii dezvolta copilului coordonarea mana-ochi, abilitatile motorii fine si grosiere, il ajuta sa inteleaga lumea inconjuratoare si sa recunoasca unele forme, animale si culori, ii imbunatateste memoria si il ajuta sa lucreze la capitolul rabdare si sa isi stabileasca mai bine obiectivele.

De ce sa aleaga parintii jocurile de tip puzzle si care sunt beneficiile jocului de puzzle

Joaca este o parte importanta a vietii oricarui copil. Sunt jocuri pe care le pot practica impreuna cu prietenii, cu parintii, dar si singuri. Atunci cand sunt singuri, copiii pot rezolva un puzzle mai simplu sau mai dificil, din lemn sau spuma, ori alte materiale, cu piese mai multe sau mai putine, in functie de varsta pe care o are.

Jocul de puzzle este interactiv atat pentru copii cat si pentru adulti, tinandu-i ocupati cat mai mut timp si solicitandu-le rabdarea, concentrarea si inteligenta. Jocurile puzzle pot fi practicate atat singuri cat si cu un intreg grup de prieteni, va ajuta copilul sa invete cum sa se joace in echipa si cum sa coopereze cu prietenii sau cu parintii.

Mai mult decat atat, un puzzle bine gandit ajuta copilul sa isi dezvolte dexteritatea muschilor de la maini si de la degete, incepand din primii ani de viata. Pe piata se gasesc jocuri tip puzzle pentru copii de la cateva luni, cu doar cateva piese, pana la cativa ani, cu sute de piese ce trebuie unite. Unele jocuri de puzzle dureaza cateva minute sau zeci de minute, altele cateva zile.

Jocul de tip puzzle ajuta copilul sa rezolve mult mai usor problemele cu care se confrunta zi de zi sa se orienteze catre solutii mai eficiente si sa se pregateasca mental pentru noi provocari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *