In acest stadiu, majoritatea strugurilor au fost deja recoltati, deci se poate trece la fapte in ceea ce priveste perioada extrem de importanta post-recoltare. Ce se intampla cu vita de vie dupa ce strugurii sunt culesi da startul urmatoarei recolte, deci toti pasii sunt esentiali.

Atunci cand este suficienta apa in sol, radacinile de vita de vie incep sa creasca, in momentul recoltarii si in special dupa aceea. Aceasta este cea de-a doua faza de crestere si cel mai important moment pentru absorbtia nutrientilor. Specialistii au si facut calcule in legatura cu importanta perioadei post-recoltare si s-a constatat ca in aceasta perioada absorbtia vitei de vie reprezinta 38% din necesarul de azot si 16% din potasiu. Prin urmare, aplicarea ingrasamintelor este cel mai important pas de facut in urma recoltarii. Un program eficient de fertilizare poate fi elaborat numai pe baza unor analize precise ale solului care sunt recomandate la fiecare trei ani.

O eroare obisnuita este aplicarea ingrasamantului prea tarziu. Frunzele verzi si active sunt necesare pentru a produce rezervele de carbohidrati din nutrientii care au fost preluati. De asemenea, este important sa se tina seama de faptul ca de la inverzire pana la inflorire, un butas de vita de vie este, in mare masura, dependent de rezervele stocate in structura permanenta a plantei. In mod ideal, ingrasamantul trebuie aplicat la aproximativ doua-trei saptamani dupa recoltare. Pe soluri cu o capacitate scazuta de retentie a apei, cum ar fi solul nisipos, acesta poate fi aplicat in mai multe etape.

Randamentul maxim al fructelor se obtine la un nivel de nutritie mai scazut decat cel cu care se obtine cresterea. Slaba crestere se poate datora deficientelor de ingrasaminte, dar poate aparea si datorita compactarii solului sau a secetei. De asemenea, trebuie avut in vedere si obiectivul vinului: cele de inalta calitate si/sau soiuri nobile necesita o crestere moderata pentru a produce o calitate superioara, in timp ce soiurile de masa necesita mai multa vigoare, deci si ingrasaminte.

Pentru a asigura absorbtia optima a nutrientilor, producerea si mentinerea rezervelor, ar trebui sa existe sufiecienta apa in sol, ceea ce necesita irigarea post-recoltare. Irigarea dupa recoltare este deosebit de benefica pentru un ciclu optim de crestere a radacinilor.

Zdrobitor de struguri electric, presa de struguri, tot ce aveti nevoie pentru vita de vie | regalfermierul.ro

zdrobitor de struguri electric

Pasii corecti pentru rod bogat ii puteti afla de la specialistii in domeniu, insa pentru un vin bun, puteti cumpara presa de struguri si zdrobitor de struguri electric accesand www.regalfermierul.ro!