Chiar si cu tehnologia de astazi si cu un accent mare pe siguranta automobilelor, accidentele auto continua sa faca victime. Cauzele accidentelor auto sunt destul de variate, dar este important pentru toti, ca membri ai publicului auto, sa inteleaga cele mai frecvente cauze ale accidentelor de masina, astfel incat sa se depuna toate eforturile pentru a le preveni.

Exista doua mari categorii de cauze atunci cand vine vorba de accidente de masina. Prima este eroarea conducatorului auto, iar cea de-a doua categorie cuprinde toate celelalte erori.

In categoria erorilor soferului se afla o varietate de tipuri diferite de comportamente de conducere care duc la accidente. Eroarea conducatorului este, cel mai adesea, rezultatul conducerii in timp ce soferul este distras de alte activitati. Aproximativ 25% din toate accidentele auto sunt legate de utilizarea telefonului mobil, fie ca este vorba despre trimiterea mesajelor text, a apelurilor sau a live-urilor la volan.

Studiile medicale au aratat ca creierul uman este incapabil, din punct de vedere fiziologic, sa indeplineasca doua sarcini importante in acelasi timp. Creierul se angajeaza, mai degraba, in micro-tasking decat in multi-tasking. Tocmai suprasolicitarea cu diverse activitati in paralel cu sofatul, pot fi cauza aparitiei accidentelor.

Conducerea in timp ce soferul este obosit are efecte similare in ceea ce priveste atentia. Nu numai ca soferul este obosit si este foarte posibil sa adoarma, dar oboseala incetineste si timpul de reactie atunci cand vine vorba de a raspunde la pericolele de pe sosea. Un sofer in stare de ebrietate sau un sofer obosit, cel mai probabil, nu vor acorda atentie semnelor de circulatie sau diverselor semnale din partea altor soferi.

Viteza este o alta sursa de eroare si o cauza obisnuita a accidentelor in randul tinerilor soferi. Potrivit studiilor, soferii adolescenti sunt cei mai predispusi sindromului vitezei, spre deosebire de soferii adulti care nu se bazeaza pe acceleratie, ci pe siguranta. Lipsa de experienta duce la accidente, mai ales cand la mijloc este si o viteza ce face masina greu de controlat.

ITP pentru autoutilitare in Bucuresti | alfaitp.ro

ITP pentru autoutilitare in Bucuresti

Daca ati fost parte a unui accident, indiferent de motiv, iar data inspectiei tehnice se apropie, bine ar fi sa rezolvati cat mai repede daunele pentru a putea promova testarea. La Alfa Motors, o statie ITP in sector 6, va puteti programa pentru testare, insa pentru a scapa repede, masina ar trebui sa fie in perfecta stare. Accesati alfaitp.ro si programati urmatorul ITP pentru masini, remorci, rulote sau ITP pentru autoutilitare in Bucuresti!