Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un service auto

Elevator/platforma hidraulica

Unul dintre cele mai importante dispozitive pe care trebuie sa le ai in incinta service-ului auto este reprezentat de elevator, care mai este cunoscut si drept platforma hidraulica. Este vorba despre o achizitie importanta, cu ajutorul careia vei putea realiza reparatiile de suspensie, directie sau transmisie. In acelasi timp, cu ajutorul elevatorului vei putea schimba rotile masinilor, dar si uleiul.

De exemplu, daca majoritatea clientilor tai detin autoturisme uzuale, atunci un elevator care sa suporte o sarcina de pana la 3,2 tone este ideal, insa daca lucrezi si la dubite ori camionete, atunci ai nevoie de o platforma care sa poata sustine pana la 5 tone.

Trusa de scule

Fara o trusa de scule pentru mecanica generala cu siguranta nu te poti descurca in incinta un service auto. Aceasta trusa trebuie sa fie, in mod obligatoriu echipata cu obiecte de baza, utile, asa cum sunt cheile fixe, clichetul, cheile tubulare, ciocanele, surubelnitele sau cheile dinamotrice. Mai mult, dincolo de aceste lucruri ai nevoie si de un set de clesti, o trusa cu ajutorul careia sa poti demonta/monta anumite componente auto, dar si un set cu pistol pneumatic, ideal pentru lucrarile de mecanica ori intretinere.

Echipament special pentru reincarcarea instalatiei de aer conditionat

Masina pentru montat/demontat/echilibrat roti

Dintr-un service auto nu trebuie sa lipseasca nici masina pentru montat/demontat/echilibrat roti. Cu ajutorul acestui obiect, vei putea schimba anvelopele si, de asemenea, vei putea echilibra rotile atunci cand este cazul. Daca tu consideri ca este nevoie, poti alege o masina care aiba si sisteme auxiliare de depresare, adica un model cu ajutorul caruia sa poti lucra masinile care au jentile foarte late si talon ingust.

Retea de aer comprimat

Verificarea rotilor cu ajutorul aerului comprimat este un serviciu de care proprietarii de masini trebuie sa se poata bucura la service-ul tau auto. In acest sens, ai nevoie de o retea corespunzatoare, cu ajutorul careia clientii sa poata verifica rotile si, in acelasi timp, cu ajutorul careia tu sa poti curata cilindrii motorului sau sa desfaci prezoanele de la roti.

Stand de directie/reglaj faruri

Standul a fost creat astfel incat sa te ajute sa reglezi unghiurile rotilor, in cazul in care acestea s-au deplasat. Este vorba despre un obiect foarte usor de folosit, intuitiv, care iti va fi extrem de util pe termen lung.